Beställ katalog
  • Att bygga hus
  • Hemmafix

Så väljer du rätt försäkring för ditt nya hus

Vi vet, det är få som brinner för ämnet försäkringar. Men vi har träffat en som gör det. Därför låter vi Johan Nilsson, självutnämnd försäkringsnörd och chef för affärs- och produktutveckling på GarBo, berätta hur du bäst försäkrar ett nybyggt hus.

Riktigt bra utgångsläge

När du bygger ett nytt Myresjöhus med vår totalentreprenad ingår alla försäkringar som du och ditt hus behöver under byggtiden. Men inte nog med det: du får även med dig GarBos Villaförsäkring, en hem- och villaförsäkring som gäller i 6 månader från godkänd slutbesiktning. Naturligtvis får du också möjlighet att förlänga den, och det tycker Johan Nilsson att du ska göra.

Johan Nilsson, GarBo

– Försäkringar är ett komplext område, inte minst när det handlar om nyproduktion. Jag bor själv i ett nybyggt radhus och har sett att många försäkringsbolag inte är så vana vid att hantera den typen av ärenden. Men här har vi på GarBo en stor fördel: vi kan nyproduktion. Det gör att vi har kunnat utforma en omfattande, trygg försäkringslösning som vi vet är en av de bästa på marknaden.

Försäkra ditt hus – och dina saker

Om det är första gången du provar på villalivet kanske du funderar på varför du både behöver en hemförsäkring och en villaförsäkring? Enkelt förklarat kan man säga att hemförsäkringen omfattar dina saker, och i viss mån dig själv, medan villaförsäkringen täcker in ditt hus och din tomt. GarBos Villaförsäkring är både och: en villahemförsäkring. Den täcker med andra ord in allt från skador på huset till problem med hästmyror i garaget – liksom stulna cyklar, förlorade smycken eller om du skadar dig på semesterresan.

– Det här är en försäkring som de allra flesta klarar sig alldeles utmärkt med. Men om familjen reser mycket kan det vara klokt att teckna ett extra reseskydd, tipsar Johan.

Allt under samma tak

En annan stor fördel är att GarBo även hanterar de andra försäkringarna för ditt hus: nybyggnadsförsäkringen och färdigställandeförsäkringen. Det betyder att du aldrig behöver ringa runt till flera olika instanser om något händer med ditt hus. Du ringer GarBo, och de ser till att du får snabb hjälp och rätt ersättning – oavsett vilken av dina försäkringar som egentligen ska ersätta skadan.

– En bekant fick problem med läckage på sin fjärrvärme och ringde sitt försäkringsbolag som sa till honom att det måste vara en byggfelsskada och att han fick ta det med husleverantören. Det blev tillslut rena cirkusen där alla väntade på beslut från alla, och trots att det inte var någon stor skada tog det oändligt mycket tid och kraft. Något sådant behöver du aldrig oroa dig för här, det är en riktigt stor fördel, konstaterar Johan.

Till ett bra pris

Så långt låter det ju bra, eller hur? Men då återstår ju frågan: vad kostar kalaset? Glädjande nog har Johan goda nyheter även på den fronten.

– Att vår försäkring skulle ha en konkurrenskraftig prissättning var en förutsättning redan från början. Vår målsättning var att vi skulle kunna matcha även de stora försäkringsbolagen som samlar allt. Och det gör vi, med marginal.

Inte vilka hus som helst

Anledningen till att GarBo kan erbjuda en så omfattande försäkring till ett så bra pris är faktiskt ganska enkel: de vet vad de försäkrar, säger Johan.

– Vi försäkrar inte din båt eller dina husdjur, åtminstone inte i dagsläget. Idag är vi specialister på nybyggda hus och därför är det hus vi försäkrar. Dessutom är det inte vilka hus som helst, utan bara nyproduktion från våra partners som vi vet bygger bra – det ger oss en lägre risk och gör att vi kan erbjuda dig en bättre produkt till ett bättre pris.

Försäkringsnördens bästa tips

  • Undvik att nappa på flygbolagens reseförsäkringar, teckna hellre ett extra reseskydd till din hemförsäkring.
  • Jämför alltid både omfattning och pris på försäkringar. Och tänk på att samlingsrabatten ibland används mer som ett marknadsföringsknep…
  • Kolla om din försäkring innehåller vitvaru- och elektronikförsäkring innan du tecknar ett dyrt extraskydd i handeln för din nya tv eller ditt nya kylskåp.
  • Byt försäkring om du inte är nöjd. Men innan du säger upp GarBo Villaförsäkring, tänk på att du då inte kan teckna den igen utan att göra en ny besiktning av ditt hus.
Per Scherdin Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.