Inredningstipsen för ett rofyllt sovrum

En stor del av dygnets timmar spenderar vi i sovrummet. Här ska vi sova gott om natten och då har inredningen en betydande del. Vi ger dig fem tips för att skapa ett rum du sover gott i.

1. Färger

I sovrummet ska du få känslan av lugn och ro och hur roligt det än må vara med färg är det inte i sovrummet vi vill satsa på klara nyanser av rött och gult. De starka färgerna kan göra dig pigg och ger dig inte det där lugnet inför natten. Kalla eller dova färger passar bäst i sovrum. Grönt, grått och blått sägs ha en lugnande effekt och varma dämpade nyanser av orange kan ge en mysig känsla som gör att du sover gott.

2. Belysning

Att ha en starkt lysande taklampa ger ingen hög mysfaktor. Placera istället ut lampor i fönster, på nattduksbordet och kanske en trevlig golvlampa som du kan dimma ner.

3. Färre möbler

I sovrummet behövs inget som skapar stress och gör det svårare att sova. Skippa skrivbordet om det förknippas med jobb och annat som gör det svårt att koppla av. Nöj dig med sängen, sängbord, en mysig matta och några fina blommor eller annat småpynt.

4. Mörkläggningsgardiner

På dagen vill man ha ljuset – på natten mörkret. Ett för ljust sovrum kan störa kroppens inre klocka och rubba sömnen. Investera i bra gardiner som håller rummet mörkt när du sover.

5. Växter

”Grönt är skönt” som man säger. Och det är sant. Växter andas och renar inomhusluften. Inred med några fina växter för att skapa både trivsel och en fräsch känsla. 

Katalogen skickas kostnadsfritt hem till dig inom några dagar

Beställ katalog från Myresjöhus

Ett oväntat drömhem

Följ med hem till Sarah Stråth

I flera delar får vi följa med vår Myresjöhusambassadör Sarah Stråth på en rundtur i familjens Smart 168 och ta del av tankar kring ljusinsläpp, tips för vardagsrummet och möjligheterna i köket.

Kliv in i Sarahs Myresjöhus