Fem inredningstips för sovrummet

En stor del av dygnets timmar spenderar vi i sovrummet. Här ska vi sova gott om natten och då har inredningen en betydande del. Vi ger dig fem tips för att skapa ett rum du sover gott i.

1. Färger

I sovrummet ska du få känslan av lugn och ro. Starka färger som orange och gult kan istället göra dig pigg, medan kalla nyanser av exempelvis grönt, grått och blått sägs ha en lugnande effekt.

2. Belysning

Att ha en starkt lysande taklampa ger ingen hög mysfaktor. Placera istället ut lampor i fönster, på nattduksbordet och kanske en trevlig golvlampa som du kan dimma ner.

3. Färre möbler

I sovrummet behövs inget som skapar stress och gör det svårare att sova. Skippa skrivbordet om det förknippas med jobb och annat som gör det svårt att koppla av.

4. Mörkläggningsgardiner

På dagen vill man ha ljuset – på natten mörkret. Ett för ljust sovrum kan störa kroppens inre klocka och rubba sömnen. Investera i bra gardiner som håller rummet mörkt när du sover.

5. Växter

”Grönt är skönt” som man säger. Och det är sant. Växter andas och renar inomhusluften. Inred med några fina växter för att skapa både trivsel och en fräsch känsla. 

Läs våra fördjupande artiklar

Skapa ett spa i ditt hus

Framtidens badrum - En spadröm för miljömedvetna

Badrummen har öppnats upp, blivit inbjudande och välkomnande. Från att ha varit det privata dit ingen utanför den innersta familjekretsen släpptes in är det nu något alla vill visa upp.

Läs hela artikeln

Läs våra fördjupande artiklar

Följ med hem till Agnes och David

Från rivningstomt till drömhus

Efter flera års letande efter det perfekta huset fick Agnes och David nog och bestämde sig för att bygga sitt eget. Mindre än ett år efter att de bestämt sig och gjort sin beställning kunde de flytta in i sitt nya Myresjöhus.

Läs hela artikeln

Katalogen skickas kostnadsfritt hem till dig inom några dagar

Beställ katalog från Myresjöhus