Beställ katalog

Fem tips för det optimala hemmakontoret

Att jobba hemifrån och ha ett fungerande hemmakontor kan vara en utmaning. Du har en viss frihet och kan styra din tid men friheten kan också göra att man släpper fokuset. Skapa en egen, inspirerande arbetsplats och låta oss tipsa dig om hur du får det optimala hemmakontoret så att du håller dig motiverad till att fortsätta jobba.

Använd färg som minskar stress

Färgerna i ett rum kan ha stor påverkan på oss. Intensiva och skrikiga färger gör oss stressade, likaså för mycket mönster eller plottrig inredning. Lyft rummet med ljus inredning och måla inte för mörk nyans på arbetsrummets väggar utan satsa på lugnande färger i exempelvis beige, grått eller blått för att få en harmonisk arbetsmiljö.

Placera ditt skrivbord rätt

Var noga med placeringen. Behöver du få känna dagsljuset mot ditt ansikte för att få energi till dagens arbete? Sätt ditt skrivbord mot ett fönster, men tänk på att även utomhusmiljön bör vara rätt. Du vill inte ha en livlig gata utanför med ständig rörelse i ögonvrån som stör. Kanske är det bäst att placera skrivbordet mot en vägg där du hänger ett inspirerande moodboard.

Möbler är a och o

Köksstolen är inte ultimat för din arbetsplats och ergonomi är viktigt, arbetstimmarna kan kännas extra långa när du sitter i en obekväm position. Investera i en bra kontorsstol med bra ryggstöd och ett höj- och sänkbart skrivbord är alltid bra för att kunna variera mellan att sitta och stå. De klassiska kontorsmöblerna behöver inte vara stela och tråkiga, du kan piffa till dina möbler eller hitta andra som fortfarande är bekväma och gör jobbet.

Satsa på förvaring

Du vill inte ha en stökig arbetsplats. Se till att ha lådor, mappar eller tidskriftssamlare för att förvara viktiga papper och liknande. För att göra rummet lite roligare kan du hitta olika smarta och snygga lösningar för din förvaring.  Skapa annorlunda hållare för pennor och utnyttja dina ytor på bästa sätt genom att sätta upp metallkorgar på väggen.

Få kontroll på sladdarna! Fäst en metallkorg under skrivbordet för att slippa långa sladdar bakom datorn. Hitta någon typ av fästen att ha vid sidan av skrivbordet som kan hålla sladdarna som du inte använder ifrån att åka ner på golvet.

Inspirera med inredning

Ett kontor ska inte behöva vara tråkigt. Skapa ett hemmakontor som du tycker är mysigt och där du trivs, ta in trevlig inredning som inspirerar och lyfter rummet. Ställ någon favoritpryl på skrivbordet, sätt upp fina tavlor, kanske med ett motiverande citat, gör ett moodboard på väggen och glöm inte de grönskande växterna som ger liv åt rummet.

Glenn Dolk Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.