• Typ 1-planshus
  • Boarea 135 m2
  • Arkitekt Frida Andersson
  • Bygghöjd 2,9 m
  • Byggarea 158 m2
  • Antal rum 3 sovrum
Se alla planlösningar

Ett praktiskt 1-planshus med tre sovrum från Myresjöhus.

Gryning är ett av våra mindre hus, med en smart uppdelning mellan sovrum och ytor där ni kan samlas och umgås.

Huset är indelat i två olika zoner, en privat och en gemensam. I den privata delen finns de tre sovrummen, ett extra allrum, badrum, klädkammare och tvättstuga. Den andra delen av huset, med köket och vardagsrummet som samspelar, har en öppen planlösning. Om du vill öka rymden i rummet finns dessutom möjligheten att öppna upp i nock. Från gavelväggen i vardagsrummet har man en direkt vy mot köket, där man upplever den inramade kökslösningen som en integrerad del av väggen. Köksön är placerad centralt i det luftiga rummet för att skapa ett härligt flöde.

"Här har vi hämtat inspiration från äldre laduhus."
Frida Andersson, arktiekten bakom Gryning

Planlösningar

Planlösning 1 av 3

Planlösning i modern stil

Planlösning 2 av 3

Planlösning i industriell stil

Planlösning 3 av 3

Planlösning i lantlig stil

Fler planlösningar

1 av 3

Planlösning i modern stil

2 av 3

Planlösning i industriell stil

3 av 3

Planlösning i lantlig stil

Visningar

Visningshus

Gryning

Tids­bokning

Nytorpsvägen 35, Örebro

Boka tid

Gryning x Modern

En känsla av nutida laduhus

Det här är hemmet för dig som uppskattar rena, odekorerade ytor. Där det släta och nutida har fått en funkistouch. Här möter den avskalade, moderna stilen ett äldre laduhus, med detaljer som fönsterluckor och stående panel. Det är dags att utforska Gryning i sin moderna skepnad.

En modern tolkning

Gryning har fått en modern, monokrom färgsättning där samspelet mellan fönster, fasadpanel och detaljer presenterats i samma röda kulör. Något som adderar till känslan av en lada i nutida tappning. Det gör även appliceringen av fönsterluckor vid de större fönsterpartierna – såväl som husets plåttak.

En tydlig kärna

I det integrerade studioköket, som är husets hjärta, spelar köksön en central roll. Den är placerad i mitten av rummet och bidrar till ett härligt flöde. Huset binder även samman det offentliga rummet på framsidan med det mer privata på baksidan via entrédörren, tack vare den fria siktlinjen mot altandörren.

Ljus och rymd

I allrummet, där du har möjlighet att öppna upp i nock, möts du av den öppna spisen och ett stort fönsterparti i gavelväggen. Det ger en härlig rymd till rummet och bjuder in trädgården till husets insida.

Gryning i modern stil

Boarea: 135 m²
Byggarea: 158 m²
Antal sovrum: 3 st
Byggnadshöjd: 2,9 m
Taklutning: 34°

Gryning x Lantlig

Den skånska byggtraditionen

För den lantliga stilen har inspirationen hämtats från den skånska traditionen. Den havregula entrédörren för tankarna till landskapets åkrar och samspelet med naturen. De lantliga fasaderna ger uttryck för ett mer traditionellt utseende – med de ljust putsade väggarna, den nätta takfoten och det likformiga fönsterspråket.

Gryning i lantlig stil

Boarea: 135 m2
Byggarea: 153 m2
Antal sovrum: 3 st
Byggnadshöjd: 3,1 m
Taklutning: 34°

Gryning x Industriell

Avskalat och nutida

Den industriella stilen är inspirerad av gamla industribyggnader, med de typiska småspröjsade fönstren. Huset har funkispanel och ett svart plåttak. Samspelat mellan dessa material skapar vår tolkning av det industriella i modern tid.

Gryning i industriell stil

Boarea: 135 m²
Byggarea: 158 m²
Antal sovrum: 3 st
Byggnadshöjd: 2,9 m
Taklutning: 34°

Frågor och svar

Vi har flera tomter runt om i landet som vi säljer. Läs mer om våra tomter här.

Läs vår husbyggarskola så får du en bra uppfattning om processen. Nästa steg blir att boka en tid med någon av våra säljare som kan ge bra råd på vägen.

Hur lång tid det tar att få sitt hus färdigställt är lokalt avvikande. Uppskattningsvis tar det ca 18-22 veckor.

Myresjöhus byggsystem är flexibelt och möjligheten att anpassa efter era personliga önskemål är stor. Din lokala säljare tillsammans med våra arkitekter hjälper dig att hitta rätt lösning.

I och med att Myresjöhus alltid anlitar lokala entreprenörer är det svårt att ange ett pris på våra husmodeller. Men för att ge en uppfattning om prisbilden ber vi er att ta kontakt med det lokala säljkontoret. Priserna varierar beroende på vilket hus ni tänker bygga och var i landet.

Vi har ett brett sortiment av både standard och tillval. Läs mer om alla möjligheter vi erbjuder här.

Liknande hus

Vill du bygga det här huset?

Kontakta oss nu för att bygga hus med Myresjöhus

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.