Husmodell

Klappersten

  • Typ 2-planshus
  • Boarea 166 m2
  • Arkitekt Anna Lantz Niklasson
  • Bygghöjd 5,8 m
  • Byggarea 105 m2
  • Antal rum 4 sovrum
Allt om detta hus

Ett 2-planshus med generösa ytor att umgås på.

Ett hus för den stora familjen där entréplan bjuder på generösa ytor för både privat och socialt umgänge.

Klappersten har stora ljusinsläpp och fina siktlinjer rakt igenom huset. Här ligger trappan något inskjuten i förhållande till ytterväggen och med sin bjälklagsöppning blir trappan till en skulptural form som låter ljuset flöda mellan de båda våningsplanen.

På övervåningen finns tre sovrum och ett större allrum. En fransk balkong på entrésidan och en terrass mot trädgårdssidan gör att allrummet flödar av ljus från flera väderstreck och gör rummet till en perfekt plats att njuta av utsikten.

Klapperstens form gör huset enkelt att placera i olika miljöer och på de flesta tomter, oavsett stil.

"Ett vackert och tidlöst hus med rytmisk fönsterplacering"
Anna Lantz Niklasson, arkitekten bakom Klappersten

Ett av våra mest populära hus med nytt namn.

Klappersten är en utveckling av en populär husmodell från Myresjöhus som tidigare har gått under namnet Höllviken. Klappersten presenteras på den här sidan i tre olika stilar. Fördjupa dig i den lantliga stilen – men ta dig även en titt på huset i industriell och modern stil. Vilken väljer du?

Planlösningar

Klappersten kommer i tre olika stilar och varje stil har sin egen planlösning med skillnader som förklaras i bilderna nedan. Kontakta oss för att få veta mer om hur du kan anpassa huset!

Klappersten x Lantlig

Klappersten har ett klassiskt och tidlöst formspråk med sin putsade fasad och symmetriskt placerade fönster. Fasaden har mjuka övergångar mellan milda kulörer som ger minimalt med kontraster. Huset gör sig bäst i en lantlig kontext med sina naturliga material och traditionella detaljer.

Klappersten i lantlig stil

Boarea: 166 m2
Byggarea: 105 m2
Antal sovrum: 4 st
Byggnadshöjd: 5,8 m
Taklutning: 27°

Klappersten x Modern

Med sina avskalade och rena linjer för den moderna varianten tankarna till vår nutida funkis. Fasaden med sitt låglutande tak och uppbyggda sargväggar ger ett lite ”boxigt” utseende som gör sig bäst i en urban miljö. Exteriört kombineras puts med liggande träpanel som djärvt färgsatts i en dramatisk svart kulör för att sticka ut. Huset har ett kaxigt formspråk med ett uttryck som samtidigt utstrålar hemtrevnad. Ett hus för dig som vill åt en urban känsla inspirerad av dansk design.

Klappersten i modern stil

Boarea: 166 m²
Byggarea: 105 m²
Antal sovrum: 4 st
Byggnadshöjd: 5,8 m
Taklutning: 27°

Klappersten x Industriell

Huset har en rak och enkel arkitektur som med sina svarta småspröjsade fönster för tankarna till dåtidens industrilokal. Huset har ett brant sadeltak och en stående träpanel som skapar tydliga kontraster och den rätta industriella looken vilket är så rätt i tiden.

Klappersten i industriell stil

Boarea: 166 m²
Byggarea: 105 m²
Antal sovrum: 4 st
Byggnadshöjd: 5,8 m
Taklutning: 27°

Hus vi byggt

Frågor och svar

Vi har flera tomter runt om i landet som vi säljer. Läs mer om våra tomter här.

Läs vår husbyggarskola så får du en bra uppfattning om processen. Nästa steg blir att boka en tid med någon av våra säljare som kan ge bra råd på vägen.

Hur lång tid det tar att få sitt hus färdigställt är lokalt avvikande. Uppskattningsvis tar det ca 18-22 veckor.

Myresjöhus byggsystem är flexibelt och möjligheten att anpassa efter era personliga önskemål är stor. Din lokala säljare tillsammans med våra arkitekter hjälper dig att hitta rätt lösning.

I och med att Myresjöhus alltid anlitar lokala entreprenörer är det svårt att ange ett pris på våra husmodeller. Men för att ge en uppfattning om prisbilden ber vi er att ta kontakt med det lokala säljkontoret. Priserna varierar beroende på vilket hus ni tänker bygga och var i landet.

Vi har ett brett sortiment av både standard och tillval. Läs mer om alla möjligheter vi erbjuder här.

Liknande hus

Vill du bygga det här huset?

Kontakta oss nu för att bygga hus med Myresjöhus

Hur vill du att vi kontaktar dig?