Husmodell

Nymåne

  • Typ 1-planshus
  • Boarea 165 m2
  • Arkitekt Frida Andersson
  • Bygghöjd 4,41 m
  • Byggarea 198 m2
  • Antal rum 4 sovrum
Allt om detta hus

Ett flexibelt 1-planshus i flera stilar

Tanken bakom Nymåne är att det ska vara ett hem som passar alla – både lite större och små familjer. Ett flexibelt 1-planshus som kan anpassas efter familjens behov. Med sina fyra sovrum fungerar det för den aktiva barnfamiljen. Barnen får en separat del med ett allrum – som skapar en avskild yta för lek och ljud. Det går också att anpassa huset om man inte har behov för fyra sovrum.

Jag ville skapa sociala ytor med närhet till trädgården, där det växer fram en innergård intill vardagsrum och kök. Då dessa rum är placerade i vinkel finns det gott om plats att skapa rumslighet på. Jag har jobbat med att skilja av köket från vardagsrummet, samtidigt som de kopplas samman genom den fria siktlinjen – tack vare de stora glaspartierna som ligger utmed både kök och vardagsrum.

Inspiration till Nymåne hämtade jag till stor del från den danska arkitekturen. Den är präglad av raka linjer, enkla former och mycket ljusinsläpp. Det blev naturligt att göra en modern tolkning influerat av funkisstilen. Men vi har även valt att addera fler varierande stilar för att visa upp vilka möjligheter det finns med huset. Den moderna tolkningen av Nymåne har pulpettak med kringbyggda sarger för att ge ett kubiskt uttryck, den industriella stilen presenteras med sadeltak och industrifönster. Sedan har jag tagit fram en modern tolkning av en lantlig stil med spröjsade fönster och en monokrom färgsättning.

Frida Andersson, arkitekt

Är du intresserad av det här huset?

Kontakta oss!

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Planlösningar

Nymåne kommer i tre olika stilar och varje stil har sin egen planlösning där skillnaden mellan de olika stilarna sitter i dörrar och fönstersättning. Om du inte behöver fyra sovrum kan du enkelt ta bort sovrum 4 och därmed också minska storleken på huset. Kontakta oss för att få veta mer om hur du kan anpassa huset!

Vilken stil är din?

Nu lanserar vi Nymåne – ett nytt hus i tre stilar. Vilken stämmer överens med dig och din personlighet? Det lantliga? Det opolerade, industriella? Eller det moderna och avskalade? Ta en titt!

1. Industriell

Den trendriktiga industriella stilen har mycket ljusinsläpp och öppna ytor. Den följer en enkel arkitektur med raka linjer som möter material såsom sten, naturrent trä och plåt. Fönstren är utformade med inspriation från industribyggnader som svarta småspröjsade. 

2. Lantlig

En klassisk faluröd stuga med eller utan vita knutar fast paketerat på ett samtida sätt. De pröjsade fönsterna och sadeltaket finns fortfarande kvar. En varm, ombonad hemmakänsla infinner sig snabbt.

3. Modern

Ett avskalat hus med en nutida touch. Funktionalismen med dess enkla formspråk har inspirerat denna stil. Asymmetriskt placerade fönster och släta, enfärgade fasader är återkommande. Stilrent och stillsamt. 

Nymåne i industriell stil

Boarea: 165 m² Byggarea: 198 m² Byggnadshöjd: 3,18 m

Nymåne i lantlig stil

Boarea: 165 m² Byggarea: 200 m² Byggnadshöjd: 3,10 m

Nymåne i modern stil

Boarea: 165 m² Byggarea: 198 m² Byggnadshöjd: 4,41 m

Arkitekten bakom huset

Myresjöhus chefsarkitekt Frida Andersson har ritat Nymåne. Inspirationen till huset kommer från dansk design och Frida har velat skapa ett flexibelt hus som kan anpassas till olika familjer. 

Läs en intervju med Frida här

"Jag ville separera kök och vardagsrum för att få två ytor att umgås på, samtidigt som man inte störs av varandra. I dag är det trendigt med stora öppna ytor men man ska inte glömma bort att skapa möjlighet för lite mindre och slutna delar för att ljudet inte ska flöda fritt i huset."
Frida Andersson, chefsarkitekt

Boka möte med Myresjöhus

Boka ett möte med en säljare hos Myresjöhus för att upptäcka vilka möjligheter du har att bygga ditt egna hus. Välkommen till boka ett möte med oss på Myresjöhus!

Boka möte här

Husbyggarskolan

Frågor och svar

Vi har flera tomter runt om i landet som vi säljer. Läs mer om våra tomter här.

Läs vår husbyggarskola så får du en bra uppfattning om processen. Nästa steg blir att boka en tid med någon av våra säljare som kan ge bra råd på vägen.

Hur lång tid det tar att få sitt hus färdigställt är lokalt avvikande. Uppskattningsvis tar det ca 18-22 veckor.

Myresjöhus byggsystem är flexibelt och möjligheten att anpassa efter era personliga önskemål är stor. Din lokala säljare tillsammans med våra arkitekter hjälper dig att hitta rätt lösning.

I och med att Myresjöhus alltid anlitar lokala entreprenörer är det svårt att ange ett pris på våra husmodeller. Men för att ge en uppfattning om prisbilden ber vi er att ta kontakt med det lokala säljkontoret. Priserna varierar beroende på vilket hus ni tänker bygga och var i landet.

Vi har ett brett sortiment av både standard och tillval. Läs mer om alla möjligheter vi erbjuder här.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Kontakta oss

Hur vill du att vi kontaktar dig?