Årets snackis

Ingen har väl undgått att höra om Pulled Pork som förmodligen är årets snackis i matväg. I dag köpte jag en härlig gjutjärnsgryta och 4 st ungnsfasta smågrytor. Är så nöjd med köpet och tänkte jag skall inviga gjutjärnsgrytan med att göra en härlig Pulled Pork i helgen. De små ugnsfasta smågrytorna är så fina att ha tex en gratäng i och ställa direkt på mat tallriken. Kommer säkert på något mer skoj att göra med dem.



Le Zie är Paolo Robertos matlagningsmärke. De skriver så här:Le Zie är en köksserie som bygger på det italienska kökets principer:

kvalitet

,

tradition

,

funktionalitet
och inte minst – matglädje!

Inspirationen bakom varumärket är hämtad från Maddaloni i södra Italien och riktar sig till dig som ser måltiderna som ett viktigt inslag i tillvaron.Vill ni läsa mer om hans köksredskap kan ni göra det här
Pulled Pork

,

då tänkte jag testa detta recept nedan men har ni andra tips så tar jag gärna emot det. Inte så mkt pill och plock utan sköter sig själv i ugnen hela dagen. Perfekt för oss som har målning på agendan.


,

ca 4 portioner
1 hel bit benfri fläskkarré

,

ca 1,2 kg

1 msk smoked paprika (torr krydda)


1 lök

,

skuren i 4 klyftor

2 dl krossade tomater


0,5 dl vatten


4 vitlöksklyftor

,

pressade
1 röd chili

,

urkärnad och hackad

1 msk flytande honung


1 tsk vitvinsvinäger


salt och peppar


----------


coleslaw och hamburgerbröd/pitabröd till servering


Sätt ugnen på 125C. Klappa in köttbiten med smoked paprika-pulver och lägg den i en ugnstålig gryta eller form. Skär en lök i klyftor och lägg kring köttet i formen. Rör samman krossade tomater

,

vatten

,

pressade vitköksklyftor

,

chili

,

honung och vinäger

,

och slå detta över köttet. Lägg på ett lock (aluminiumfolie går också bra

,

om man som vi har

,

ähurm

,

slarvat bort locket till sin gjutjärnsgryta) och ställ in i mitten av ugnen och låt stå i ca 7 timmar. Tillagningstiden kan variera något. Köttet är klart när det är så mört att det faller i bitar när du petar på det med en gaffel. Ta ut det

,

och dra isär det i trådiga bitar med hjälp av två gafflar. Det lättaste är dock att kyla köttet till den grad att du kan dra isär det med fingrarna. Släng lökklyftorna

,

och blanda ihop köttet med den sås som har bildats i grytan. Fram till hit kan man med fördel förbereda dagen innan. Lagom till servering - värm upp köttet försiktigt i en kastrull

,

och smaka av med salt

,

peppar och ev. mer smoked paprika-krydda. Vill du känna dig lite rock ´n roll kan du värma upp köttet i en gryta på grillen. Servera med coleslaw och hamburgerbröd eller pitabröd. Receptet har jag lånat från Helenas fina blogg Bara en kaka till