Finansiering av ditt nya hus

Ekonomin är viktig när du bygger nytt hus, och det är få som klarar en sådan investering utan att ta lån. I samarbete med Nordea erbjuder vi på Myresjöhus därför ett tryggt bolån med riktigt bra villkor.

När du träffar en av våra säljare upprättar vi tillsammans en kalkyl som visar vilka kostnader du kommer att få när du flyttat in i ditt nya hus. Det gäller dels den sammanlagda kostnaden för produktionen, men också driftskostnaderna per månad, till exempel uppvärmning. Med kalkylen som grund avgör banken hur mycket de är beredda att låna dig och till vilken ränta.

Finansiera ditt nya hus - i två steg

Steg 1: Byggnadskredit – medan du bygger

Byggnadskreditiv är en tillfällig finansieringslösning som du använder under tiden du bygger nytt hus. Utöver en fast engångskostnad betalar du bara ränta på det belopp du använder under byggets gång. Som kund hos Myresjöhus får du ränterabatt hos Nordea. När ditt nya hus är klart, slutbesiktigat och försäkrat läggs krediten om till ett bolån. Läs mer om byggnadskredit hos Nordea.

Fördelarna med byggnadskredit

  • Du betalar bara ränta på de pengar som du har använt.
  • Ingen amortering under byggtiden och när huset är färdigbyggt har du amorteringsfritt i fem år.
  • Nordea hanterar alla dina fakturor under byggprocessen.

Det är enkelt att skaffa byggnadskredit hos Nordea. Lämna dina kontaktuppgifter i formuläret på Nordeas hemsida så kontaktar någon av deras specialister dig inom två arbetsdagar. Banken hjälper dig med din ansökan och svara på dina frågor som rör finansiering av ditt nya hus. Din kontaktperson är sedan med dig genom hela byggtiden. Skaffa byggnadskredit hos Nordea här.

Steg 2: Bolån – när huset står klart

När ditt hus står klart läggs byggnadskrediten hos Nordea om till ett bolån. Som kund hos Myresjöhus får du ett förmånligt erbjudande på ditt bolån hos Nordea. Om du bygger du ett miljövänligt och energieffektivt hem kan du få ytterligare rabatt genom att ansöka om ett grönt bolån. Läs mer om Gröna bolån hos Nordea.

Räkna på din månadskostnad

I Nordeas bolånekalkyl är det enkelt att räkna ut vad din månadskostnad kan bli för ditt bolån. Tänk på att du som bygger med Myresjöhus får lägre ränta än kalkylen visar.

Om samarbetet med Nordea

Genom vårt samarbete med Nordea får du hjälp av någon av Nordeas experter på byggnadskreditiv inom 24 timmar.

Du kan lätt komma i kontakt med Nordeas rådgivare sex dagar i veckan mellan 07:00 – 21:00 via Nordeas rådgivning online. Nordea finns också representerat nära dig genom sina över 200 lokala kontor.

Vad innebär samarbetet med Nordea för mig som kund?

  • Tillgång till expertrådgivare
  • Tillgänglighet 6 dagar i veckan
  • Lånelöfte direkt
  • Förmånlig ränterabatt vid slutfinansiering
  • Nordea bjuder på uppläggningsavgift, (upp till 7 000kr)
  • Svar på mail inom 24 timmar

Bygg utan amortering i två år

I samarbete med Nordea erbjuder Myresjöhus amorteringsfrihet i två år för dig som just nu väljer att bygga nytt hus med oss.

Läs allt om erbjudandet

Nordeas bästa tips för att finansiera ditt nya hus

Vi har pratat med Erik Eckerström från Nordea som ger oss sin syn på husmarknaden och tipsar om vad du behöver tänka på gällande finansieringen.

Läs hela artikeln här

8 anledningar att bygga nytt hus

Oavsett anledning till att byta boende dyker den ständiga frågan upp - begagnat eller nyproduktion? Här listar vi 8 fördelar som finns med att bygga eget hus.

Läs hela artikeln här

Katalogen skickas kostnadsfritt hem till dig inom ett par dagar.

Beställ katalog från Myresjöhus