Finansiering av ditt nya hus

Ekonomin är viktig när du köper hus, och det är få som klarar en sådan investering utan att ta lån. I samarbete med Nordea erbjuder vi på Myresjöhus ett Trygghetslån med riktigt bra lånevillkor.

Ansök om lån

Det är alltid din ekonomiska situation som banken utgår ifrån när de bedömer dina förutsättningar för att få ett lån. Som en grund inför ditt besök upprättar din Myresjöhussäljare en kalkyl som visar vilka kostnader du kommer att få när du flyttat in i ditt nya hus. Det gäller dels den sammanlagda kostnaden för produktionen, men också driftskostnaderna per månad. Till exempel uppvärmning. Med kalkylen som grund avgör banken hur mycket de är beredda att låna dig och till vilken ränta.

GÖR EN HUSKALKYL

Hos Nordea kan du göra en enkel huskalkyl för att få en bra fingervisning om vad din månadskostnad blir utifrån olika förutsättningar. Tänk på att du som bygger med Myresjöhus får lägre ränta än kalkylen visar.

Nordea är en trygg partner

Vi vill att du ska känna dig trygg i din ekonomi. Därför har du samma kontaktperson hos Nordea både under och efter byggtiden. Dessutom är din personliga kontakt specialist på finansiering av nybyggnation. Nordeas målsättning är att du ska få ett svar på din låneansökan inom 24 timmar efter mötet med banken.

Nybyggda hus och fastighetsskatt

En fördel med att bygga nytt jämfört med att köpa ett äldre hus är att du inte behöver betala någon kommunal fastighetsskatt för huset de första 15 åren efter att du flyttat in.

Dela detta

Läs våra fördjupande artiklar

Sex smarta tips

Råd från banken till dig som funderar på nytt hus

Vad ska du tänka på när du köper hus? Vi har sammanställt sex tips från banken som kommer göra ditt beslut enklare.

Läs hela artikeln