Beställ katalog
  • Att bygga hus

Därför ska du lyfta luren till säljaren

Att bygga ett nytt hus är en stor affär, och det ska vara en rolig sådan – utan onödiga missförstånd och komplikationer. Enklaste vägen dit? Prata med Myresjöhus kunniga säljare.

Undvik missförstånd

I dessa digitala tider är vi många som föredrar att kommunicera via mail. Inget fel i det, men när det handlar om något så viktigt som ert nya hem är den personliga kontakten fortfarande oslagbar. Att prata direkt med din säljare är viktigt för att förstå processen med att bygga hus, och för att undvika missförstånd, menar Per Scherdin, säljare på Myresjöhus i Örebro.

Per Scherdin, säljare på Myresjöhus i Örebro

– Man kanske tänker ”hur svårt kan det vara?” men att bygga ett nytt hus är ett stort projekt. Det ser man inte minst i de olika bygg- och inredningsprogrammen, där folk ger sig in i projekt de sedan inte reder ut. Att prata med din säljare hjälper dig att förstå hela processen, från allt som har med finansieringen att göra till bygglov och entreprenad.

Hitta rätt hus just för er

Vilka val kan vi göra? Hur snabbt kan vi flytta in? Och, förstås, vad kostar det? Det här är några av de vanligaste frågorna som blivande husbyggare ställer – och även om Google säkert kan ge svar på en del blir det inte samma sak som att prata med någon som verkligen kan.

– Det här är ju den största affären många gör, och den ska man göra med någon man har förtroende för. Utbudet är brett, det finns många fina hus – men det gäller att komma fram till vad ni egentligen vill ha, och här kan man behöva lite hjälp. När du kommer till oss pratar vi igenom alla era önskemål, tittar på olika husmodeller och tillval – och ser vad som passar er budget. Sedan får ni en produktionskostnadskalkyl på vad det hela kommer att kosta, förklarar Per.

Hjälp hela vägen

Att få kontakt med en av Myresjöhus säljare innebär också att få en hjälpande hand genom hela husbyggarprocessen, berättar Per. Förutom att komma med bra tips och goda råd håller din säljare koll på att allt blir gjort i tid.

– Du behöver aldrig sitta hemma och fundera, vi säger till när det är dags för nästa steg. Mitt bästa tips är att välja totalentreprenad, då tar vi hand om hela byggprocessen åt dig. Jag byggde själv hus på egen hand för några år sedan och jobbade nog halvtid med allt kring det. Om man inte är beredd på hus mycket tid det tar är det lätt att tappa glädjen i att bygga hus.

Enklare att komma till skott

Höga priser på begagnatmarknaden gör att allt fler blir nyfikna på att bygga nytt. På många orter är det dessutom ont om tomter, vilket gör att konkurrensen om de tomter som kommer ut blir hård. Här finns ytterligare en viktig anledning att ha skapat kontakt med en säljare du har förtroende för, menar Per

– Att ha satt igång processen gör att ni kan bestämma er snabbt när drömtomten väl dyker upp. Så vänta inte: utan gör slag i saken och ring oss direkt. Det är helt okej att boka in ett förutsättningslöst möte som start.

Per bästa husbyggartips

1. Sätt en budget

”Vi har ingen budget, men det är viktigt att det blir bra”, är något jag hör ganska ofta. Men jag tycker ni ska göra en budget. Det inte behöver handla om hur mycket pengar ni har – utan om hur mycket ni vill lägga på ert nya hus.

2. Gå på visning

Ett besök i ett visningshus gör att du verkligen får uppleva känslan av hur det är att bo i ett Myresjöhus. Det är en helt annan sak att uppleva huset i verkligheten istället för på en ritning.

3. Jämför rätt saker

När du väljer husleverantör: titta inte bara på hur husen ser ut, utan ta reda på hur de byggs och vilka material som används. Vi på Myresjöhus kanske inte alltid är snabbast på bollen när det kommer till nya trender, men för oss är det viktigt att använda beprövade material. Våra hus ska stå i 100 år, då är det viktigt att allt håller måttet.

Niclas Johansson Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.