Hallen är klar!

Näe, nu får hallen anses vara klar, i alla fall vad gäller möbler. Piffa tröttnar man ju aldrig på och det saknas en del av den varan men det får växa fram vart eftersom man springer på saker man gillar. Vi har ju en svart dubbeldörr med överljus som är härlig och stor. Vi har vårt schack rutiga kustgranit golv i grått och offwhite. Så har vi våra varmgrå väggar i S 1502-Y och så de brunsvarta trappstegen och handräckena i trappen. Först var vi nog inne på att ha vita möbler men så kommer vi från ett hem där allt var vitt och man är lite less på det för tillfället, men det kommer säkert tillbaka för jag älskar vitt. Då tänkte vi att vi skulle spinna vidare på att ta in den svarta färgen från dörrarna. Har gått fram rätt hårt med penseln och så här blev det.

Den om målade fd vita skänken från 1800 talet med nya beslag/knoppar.


Blunda för bråte på golvet till höger ;)Här fick vi plats med en pax garderob på 239 hög och den sväljer mkt vantar, mössor, jackor och skor. Det enda jag kan ha synpunkter på är dörrarna som inte passar stilen men någon svart birkeland dörr finns inte, om man inte sprutlackar den svart hos någon firma. Det får komma senare i så fall.

Så har vi kapprummet som är tänkt till besökande gäster men som vi använder till vardags. Hatthylla och skohylla hittade jag tillslut på Stalands möbler. Inte lätt att hitta 100 bredd. De mesta är i 80 bredd eller i fel färg. Tanken var först att hitta 2x60 bredd eftersom kapprummet är 140 men vi gav upp. Nu kan vi iof också få plats med något ställ för paraplyer och skohorn vid sidan om. Ett platsbyggt mudroom finns fortfarande på önskelistan men det får vänta. MEN då kan man inte hänga upp gästerna jackor på galgar vilket är ett minus.

En om målad Leksvik hängare från IKEA med nya krokar jag hittade på Fredells. Perfekt till barnen att hänga sina kläder på.


Så spegeln som var vit innan fick också bli svart för att smälta in. Kan knappt fatta det själv att jag står och målar om allt vitt till svart nu men så är det. Om några år kanske det är en annan färg.


Nu skall vi börja tänka på att inhandla färgburkar på löpande band för huset MÅSTE målas två omgångar, helst innan semestern börjar. Hua vill inte ens tänka på det men det är bara att hugga i, det blir ju inte vitare av att man bara tittar på det. Får se det som några träningspass, man kanske tappar något vinter kilo som smygit sig på ;)

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.