Måla hus och deklarera

Pust vad dagarna springer förbi en. Känner att jag inte varit så aktiv här på bloggen men nu så är jag tillbaka. Har i dagarna rengjort panelen på huset med Alcro delfin rengörning, spacklat skruvhål, slipat dem och grundat änd träet. Tar sin lilla tid. I nästa vecka får vi hit en ställning och skall då göra om samma sak fast runt övre plan. Sedan sätter vi i gång och målar huset. Vidare håller vi på med deklarationen av hus försäljningen vi gjorde i 2013. Suck alla kvitton, mäklarkostnader, flyttstäd mm som ska räknas ihop och dras av på vinsten, vilket jobb men ack så viktigt. Sen skall allt "bara" in i deklarationen och uppskov mm ska räknas om. Ja ni som sålt bostad förr vet ju hur det är. Vi skall verkligen vara noga nu framöver med att lägga alla kvitton på ett och samma ställe som tillhör huset. Tänk på det ni också som köpt tomt och ska bygga. Samla ihop alla kvitton, även på tomtarbete, utgifter till Vattenfall och andra kostnader som uppstått i och med husbygget. Även alla kostnader till kommunen för bygglov mm. Är inte 100 säker men tror man borde få dra av det också?

Mycket bra borste med vattenslangen tillkopplad!

Högt upp når man även om bara hälten är klart


Men vad gör det när vädret varit så fint? Hade 21 grader idag. Fantastiskt skönt att bara vara ute och pyssla.


För övrigt blundar jag och försöker att inte få panik för att det ser så illa ut på tomten.Vi har verkligen en del att stå i framöver.

Så mkt högar som ska schaktas ut, gräs ska planteras liksom häck och annat.


Altan ska byggas efter målningen


En fin välkomnande entré ska göras


Och ett dubbelgarage ska upp. Vi får väl använda den som altan i sommar till vi byggt en ;)Vi är iaf glada att vi valde att gjuta den när bilen ändå var här. Skulle nog tippa på att det är halva priset mot att beställa gjutning senare.

Visst finns det mkt kvar att göra men man får ta det man orkar och inte glömma bort att njuta. Vi är ju ändå här nu, huset är klart och vi är in flyttade. 

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.