Persienn, rullgardin eller solfilm?


Vi funderar på hur vi ska stänga ute de varma solstrålarna som ligger på mot 6 altandörrar/franska balkonger samt mot 2 st fönster. Vi har tittat på persienner i olika slag, rullgardiner, mörk läggningsgardiner och grannens förslag om någon kassett med solfilm i. Vi vill ju inte ta bort utsikten mot saltsjön utan kunna njuta av den, även om det inte riktigt är så nära som på bilden ovan ;). Vi vill inte att golvet bleks eller torkar ut så som grannens parkett i ek redan gjorde den första sommaren.(Våra hus ligger i samma söderläge). Vi vill heller inte att möbler och annat bleks och vi vill gärna ha lite svalt inne också. Dessutom är det ju en bonus om det gör lite nytta vintertid och stänger ute lite kyla. Det blir lite kallare vid alla altan dörrar även om vi har ALU fönster i tre glas med energi spar hit och dit. Även, skönt att slippa massa saker som är i vägen för altandörrarna och som måste hissas upp och ner. Har hittat några företag som kan sätta upp det åt en men det går också att beställa hem rullar som man sätter upp själv, då med diskmedelsvatten och någon skrapa till förmodar jag. Har iaf testat att fylla i våra önskemål på www.offerta.se så får vi se vad det ger för priser på det eller om vi ska utföra jobbet själva. Ja, det är solfilm det lutar mest åt. Så här skriver en:

Blir ditt hem olidligt varmt på sommaren? Möbler som bleks och gulnar?
Många hus med underbar utsikt döljer den med persienner, rullgardiner och markiser för att slippa värme, solreflexer och blekning.
Att installera en modern solfilm av hög kvalitet från Johnson Window Films i ditt hem är ett smart och underhållsfritt sätt att skapa en bättre inomhusmiljö.
Johnson Window Films solfilmer blockerar 98 procent av den skadliga UV strålningen och upp till 80 procent av solens strålningsvärme - utan att förstöra utsikten. Solfilmen minskar också insyn och ger ett visst splitterskydd. Om glaset går sönder kommer solfilmen att hålla kvar glasfragmenten och risken att skära sig minskar. Önskar man ett mer omfattande skydd bör man även överväga våra skydds- och säkerhetsfilmer.

Så här skriver en annan:

Ingen solskyddsprodukt kan fullständigt eliminera problemet med blekning men Solskyddsfilm kan dämpa värmestrålning, synligt ljus och framför allt UV-strålning, och räknas därför som den effektivaste produkten för att undvika blekning av material.Klart enkelglas (3-6 mm) filtrerar bort 23-28 % av den ultravioletta strålningen.
Isolerglas är något effektivare, här filtreras 36-42 % bort.
Solskyddsfilmer eliminerar 98-99 % av den ultravioletta strålningen (i våglängdsområdet mellan 300 och 380 nanometer).

Olika typer av klarglas eliminerar 13-29 % av solens värmestrålning.
Solskyddsfilm eliminerar upp till 80 % av solens värmestrålning som också är en bidragande orsak till blekning.

Här några länker till de som säljer dessa produkter:http://www.solargard.com/se/window-films/fönsterfilm-till-hemmet/solskyddsfilmhttp://www.solfilmer.se/clear-1-uv-p-88.htmlhttp://www.solfilmsshopen.se/kategori/UV-FILMERhttp://www.solfilmsgruppen.se/sv/produkter/solskyddsfilm/uv-skyddsfilm.aspx Sen är väl smaken olika om man vill ha genomskinliga, silvergrå eller bronze, vi kommer iaf ha transparenta


Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.