Stenbolaget levererar

Nu går det minsann undan. I fredags fick vi leverans från Stenbolaget. Det blev 13 pallar mursten och lite marksten som kommer att ligga närmast muren för att förenkla gräsklippningen. Kantstenen i rondellen och runt om får bli ett senare projekt, nu har vi att göra ett tag framöver och kul ska det bli.


Jag blundar för att gräsmattan ser ut som den gör... det får man räkna med och skadan är mycket mindre än om vi tagit dit en grävmaskin med larvfötter. Gräset ligger ju i alla fall kvar.


Långa rader med sten...

Stödmuren vi valt heter Waxholm och vi valde färgen Grafit. Den är något dyrare än den ljusgrå färgen men jag tror att den kommer att bryta av finare mot vår granittrapp.


Lite fakta om muren vaxholm:


Detta är en kraftig stödmur för dig som vill bygga lite högre och stabilare. Stenarna låses fast med hjälp av låspluggar i plast. Med dessa kan du enkelt styra om muren ska luta svagt bakåt eller om den ska vara helt lodrät.
Som tillbehör finns en hörnsten för att bygga snygga utvändiga hörn. Perfekt om du t.ex. vill ha en trappa som ska gå upp mitt i muren.
Som avslut uppe på din nya stödmur läggs förslagsvis Avtäckning Waxholm.

Vi har valt att bygga muren helt lodrät. Stenen är inte jätte tung och känns lätt att jobba med tack vare sina funktioner. Vi har också köpt till hörnstenar för snygga avslut samt avtäckning som man lägger uppe på.


I helgen började vi lägga markduk och fylla på med lite stenkross så att de inte ska blåsa i väg. I botten blir det ca 25 cm med 0-32 och sedan ca 3 cm stenmjöl innan det ska paddas. Det blir lite jobb på en mur om 50 meter eftersom vi tänker ta det för hand.

Närmare bestämt 12, 5 ton 0-32. Lite av stenkrossen ska också ner i murens hålighet för att få den än mer stabil. Man kan också fylla hålen med betong. Nu hoppas vi på bra vår väder och starka kroppar.


Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.