Tomtplaneringen fortsätter 2

Nu känns det som att det blir lite väl mycket "jord bilder" men det går framåt. I veckan började jag kratta ut jorden, så, gödsla, mylla och platta till på andra sidan uppfarten.


Nu är nästan 30 ton jord ute (by little me) och vi väntar på det där första tecknet på grönska där vi först sådde. Skönt att det regnat en del idag för då behöver vi inte vattna men tur ändå att lördagen bjöd på fint väder. Vi fick mycket gjort som var ute mellan 09-17

Barnen roade sig med bland annat vatten spridaren...


Det är en stor tomt och stora ytor gräs som ska till. Vi har inte orkat åka å hyra en jordvält så det är helt egentrampat, alltihopa! Läste faktiskt att det tydligen ska vara bättre om man får tro på skånefrö, där vår säck med gräsfrön kommer i från. Skånefrö Villa som den heter har också fått bäst i test av Råd & Rön så det vore då skummelt om det inte bli en gräsmatta av detta. OBS, rören ska kapas.

Än återstår övre delen av tomten och framför altan men vi måste ha några lass fukt hållande massor där innan vi kan ta hem nästa lass med matjord. Eh, ett garage saknas också, bara plattan på plats än så länge. Mannen min har nu också fortsatt att bygga vidare på altanen. Bilder kommer sedan. Vi jagar även någon som kan hjälpa oss att sätta upp trappen till huset. Granitblocken väger 150 kg st och det är lite väl saftigt att rucka på dem ensam. Ja det finns att göra helt klart men det får ta tid. Man hinner fundera tillräckligt för att inte göra saker för snabbt och som man sedan ångrar. Dessutom är det så kul att få göra detta nu (bästa fasen) och man ser snabbt skillnad/resultat och bättre belöning finns inte.

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.