Kakel/klinker, golv och trappval

Att välja kakel/klinker kan vara en djungel, och även få det att matcha med övrigt parkettgolv och trappa är inte det enklaste.

En rätt lyxig och smidig sak när man bygger med Myresjöhus är att man får en konsultation med Whyte & Lilja som hjälper en att gå igenom ytskiktsval och att hålla ihop skeppet. I vårat fall så hade vi redan tagit x svängar förbi diverse kakelbutiker för att samla inspiration, så vi hade en någorlunda klar bild på de färger vi eftersökte i badrummen.

Myresjöhus keramikpaket tillhandahålls av Centro kakel, de har ett väldigt bra showroom i Järfälla i Stockholm där de hjälper en att gå igenom de plattor som finns. Det vi eftersökte var någon form av ljusare plattor till större badrummet, gärna åt det beigea-hållet, och sedan någon form av grått till det mindre badrummet. 

Vi föll ganska snabbt för plattserien som heter Skärgård, och då speciellt färgerna "Skärgård Vit" och "Skärgård Grå". Till en början var vi inne på att köra 30x60cm plattor genomgående på väggar och golv i bägge rummen. Men efter att ha fått offerten på detta tillval så blev det ganska enkelt att hoppa tillbaka till vanliga vita plattor på väggarna i så stor storlek som gick att få. Istället valde vi då att lägga till finare duschbrunnar som blir pricket över i't.

 

Golven vi valde heter Kährs Ek Taranto vilket är någon form av vitlaserat ekgolv som ändå inte är för ljust, så att säga :) Vi försökte även matcha trappan och ledstängerna så bra som det går med golvet så att man får en enhetlig känsla. 

För tätare uppdateringar och fler bilder, in och följ oss på Instagram - @vibyggerifallan

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.