En liten uppdatering

Hej igen!Vi har ju kommit igång lite sent med bloggandet under vår resa med husbygget så mycket av valen i huset är gjorda, bygglovet är färdigt, det tekniska samrådet är avklarat och byggstartsmöte är genomfört så det kommer i bloggen bli lite uppdateringar efter vägen av det som har gjorts gällande val och tillval. Idag kommer jag därför att gå igenom det rum som jag ser fram emot mest, ett rum som på något sätt är hjärtat huset och där jag hoppas och tror att vi kommer att spendera många timmar, nämligen köket! Vi har valt ett kök från HTH som Myresjöhus har som leverantör av kök. Vi fick då bege oss till Jönköping för att välja kök och innehåll i köket där vi fick fantastisk hjälp av säljaren Sara. Innan  vi kom dit blir det ju dock som alltid, lite struligt att få ihop en tid som passar men tredje försöket med bokade tider passade oss alla och vi fick hjälp med barnvakt så att kunna åka hit och göra våra val i lugn och ro. Sådana grejer blir ju annars lite lätt problematiska med en 2-åring, då är ju nämligen inte det här med att sitta stilla prio ett.Till köket och våra val då så är jag nöjd att jag lyckades få över Emma på min sida genom att välja ett midnattsblått kök, ja lite hjälp från en duktig säljare fick jag, som jag redan innan vi åkte till HTH var intresserad av att ha. Sagt och gjort blev det ett midnattsblått kök, med integrerad kyl, frys och diskmaskin. Luckorna vi valde till köket är HTH:s VH-7 Concept med kromade detaljer. Detta tycker vi blev väldigt lyckat och ser verkligen fram emot att få se det på plats i huset.

Bild från köket hur det kommer se ut med de val som vi har gjort.

Tillval som vi gjort i köket och som vi är nöjda med är dels då redan nämnda integrerade vitvaror, induktionshäll från Samsung, vinkyl samt den eleganta knivlådan som kommer ner elektroniskt från överskåpet, se bild nedan. Vi har valt att placera knivlådan i överskåpet närmast köksfläkten. Vi har här också valt till, vad vi tycker, en smart lösning för skafferiet som förhoppningsvis underlättar för oss att hålla ordning och reda, se bild nedan. Skafferiet hamnar till vänster om ugnen och micron.

Den elektroniska knivlådan. Bild lånad från HTH:s produktkatalog.

Inredningen i skafferiet. Bild lånad från HTH:s produktkatalog.

Det som återstår i köket nu som tillkommer i tillval är belysning över köksön, belysning i taket, färg på väggarna och vilket kakel som kommer att pryda väggen och agera stänkskydd vid spisen.Att välja kakel som passar till det midnattsblåa köket känner jag är en stor utmaning, funderar kanske på stora betongfärgade kakelplattor, hexagon kakel/mosaik eller något annat som bra ut när vi är och gör dessa val. Men hoppas att vi kan komma överens om något bra samt inte bli allt för mycket ovänner under vägen =) Härliga sommarhälsningar,Linus

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.