Funderingar och val

När i under slutet av förra året hade bestämt oss för Myresjöhus och för hur vi ville ha vårt hur på ett ungefär så skulle ju alla dessa "ungefär" sättas i skarpt läge. Vad är bäst, för vem? "OM dörren öppnas åt det hållet, hur blir det då om man kommer från andra hållet?" "Om vi tar altandörrar med glas ända ner till golvet, hur ser det då ut utifrån, då blir det ju ingen fönsterbräda (nej, det är ju inget fönster, hallå) och då kan man ju inte ha blommor och lampor i fönstren. Blir det ett för modernt intryck?" Vi ville ju inte ha det? Eller? "Rakt skärmtak eller vinklat på farstudörren? Eller skall vi ha en liten veranda där också?" "Två fönster över diskbänken i tvättstugan, nej, det vill vi inte ha eller? Jag vill inte ha något över diskbänken där i alla fall, då får jag tvätta fönster jämt". "Vi kan ju inte bara ha ett fönster i tvättstugan, då blir intrycket heltosigt framifrån på huset." "Då tar vi ett likadant fönster i gästrummet/kontoret, eller?"Detta är bara en bråkdel av allt som man måste veta och till slut bestämma sig för, vi var ju inte oförberedda på att bygga, vi har dessutom bott många år i hus så vi visste ju hur det kunde se ut. Kanske var det just det som var grejen och det som skapade alla tveksamheter... Hur som helst, det kommer säkerligen komma upp saker längs med vägen som vi "inte tänkte på" men det "rer sig säkert".

I torsdags hade vi alltså byggmöte och gick igenom alla val, några saker hade missats så det blev några tillägg till. Bl.a hade vi tydligen inte beställt golvvärme till barnens badrum, även om det är ett litet badrum så blir det kallt om fötterna och i sammanhanget "småpengar" men alla bäckar små... Handdukstorkar var också något vi lade till. Jag tycker att sådana är rätt fula men fyller naturligtvis en funktion och nu har vi chansen att få dem på plats direkt så det fick bli två sådana, en till barnens badrum och en till vårt badrum. Sedan så tillkom något rör som inte varit med i första beställningen och då vårt hus inte ligger vi en stor väg så behövdes det omlastningstrailers (eller vad de nu hette) så där rasslade det till med ytterligare några kronor. Det är klokt att när man gör budgeten för huset ha en extra buffert för extra utlägg som kommer att komma, för det gör de även som man tror sig ha allt under kontroll.Vi har lagt lite extra utöver standard, exempelvis massiva dörrar i alla rum, extra isolering i bjälklagret mellan planen och extra spånskivor i innerväggar. Detta för att minska ljud och få ett tystare hus. Klart det kommer att höras men ljudgenomstömningen minskar betydligt, vilket för oss är särskilt viktigt då Stina är vaken om nätterna.Det här är dörrarna vi valt, dubbeldörren skall sitta från vardagsrummet/matsalen in till köket.

Nu ropar Martin, jag behöver kolla några ritningar om hur vi vill ha extra el ut från huset för trädgårdsbelysning, som sagt, man måste tänka på allt... (blink, blink) sedan skall jag iväg med Stina på ridskola.Ha en fortsatt fin söndag!K

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.