Allt eller inget, eller?

Lite tankar om att drömma stort men att inte jämföra för mycket med andra.

När det kommer till hus har vi i ärlighetens namn alltid drömt ganska stort. Med åren har vi kollat på alla möjliga objekt och haft mängder av idéer. En gång fick vi t.ex. för oss först renovera en liten (och ganska risig..) stuga och bo där tills vi så småningom kunde bygga nytt på samma tomt. Men stugan budades upp till skyarna så den idén dog ganska fort. 

När vi slutligen köpte vårt första hus (begagnat via lapp i brevlådan) var bostadsmarknaden ganska svår. Allt intressant såldes långt över utgångspriserna och vi undrade ständigt "var får alla så mycket pengar ifrån?" Och det undrar vi fortfarande ofta. För det är så lätt att tänka på det viset när man scrollar på Instagram och ser en liten del av verkligheten. Man ser de som kan bygga ett stort hus och garage samtidigt, lägga plattor på en hel uppfart och ändå verkar kunnat göra varenda tillval inne i huset. 

Vad man glömmer bort är att det säkert finns ännu fler därute som inte kan göra allt det där. Som inte kan välja det lyxigaste kaklet eller får vänta med att bygga altan. Men de syns såklart inte lika mycket på Instagram. Här är iallafall två som inte kommer få ett Instagramperfekt boende trots ett nybyggt hus 🙋‍♀️🙋‍♂️ 

Vi drömmer om ett garage, en fin trädgård och nya möbler, men det kommer att få vänta ett tag. Att man inte kan göra allt på en gång tycker vi iallafall inte är någon anledning till att vänta! Hellre en ofärdig trädgård i några år än att strunta i att bygga, eller hur? 

Två drömmare ☝️

Hitta oss på Instagram: @edelmalms

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.