Bygglov och slutbeställning

Bygglovet gick oväntat fort! Trots två kompletteringar och jul-och nyårshelg så tog det totalt ca 5 veckor att få allt klart. En stor eloge till Vallentuna kommun för detta!Vår tanke efter att ha fått bygglovet var att boka in en tid hos WyteLilja som Myresjöhus använder för planering av kakel, färgsättning i hus etc. Det gick inte alls som vi tänkt oss, de kunde erbjuda tider att träffas kl 9-15. Ja, ni förstår hur bra och kundanpassat det är. Dessutom vill de inte att man har barn med sig till besöket. Då vi är en trebarnsfamilj utan möjlighet till barnvakt fick vi välja att inte träffa dem alls. Har istället varit två vändor till Centro kakel, första gången kollade vi in utbudet. Andra gången hade vi fått lite mer klarhet i vad som ingår i vårt valda standardpaket och kunde då åka till Centro och utgå från detta. Träffade en supertrevlig säljare som var väldigt hjälpsam och förklarade hur vi kunde tänka, färgmässigt och storleksmässigt på kakel och klinker. Så nu har vi en plan, väntar in att de ska räkna på det vi tänkt oss så får vi se om vi ska justera något.Badrummet på sutterängvåningen ska bli ljust med lite inslag av "träkakel", den här färgkombinationen har vi tänkt oss där de runda stenarna kommer ligga på golvet i duschhörnan och "träkaklet" är tänkt att vara bakom tvättställ och på kortsidan av badkaret:

IMG_0037

I wc/dusch på övre plan har vi valt ett mörkare badrum, brunt och svart med vita möbler. Brun mosaik på golvet i duschen. Svart skiffer bakom tvättställ och även bakom duschblandarna. Tanken är att vi ska ha två duschar mot varandra i det här badrummet. Här är färgerna vi valt:

IMG_0035

I hall och tvättstuga vill vi helst ha hexagonformat klinker, i tre olika färger i brun-grå ton. Centro-tjejen har beställt provbitar som vi ska åka och titta på när de kommer in. Blir det för dyrt så har vi tänkt välja samma typ av granitkakel som i badrummen, en brun och en beige ton.Kakel till köket har varit svårast att bestämma. Vi har nu valt små vita blanka hexagoner.Hur det blir med övrig färgsättning i huset är oklart. Får väl se vad det är för färg på väggarna när vi flyttar in :-)Så slutbeställningen...jag ska skriva mer om den när den är helt klar. Kan bara säga att vi har haft en hel del kontakt med säljaren och vi är inte helt överens om vad som ingår och inte i huset. En ytterdörr till tvättstugan till exempel. Märkligt att det plötsligt tillkommer ett pris på 6500kr för den (den absolut billigaste som finns). Vi önskade nu att de lämnar en tom öppning istället eftersom det inte ingår någon dörr. Det går ju naturligtvis inte eftersom allt tillverkas och sätts på plats i fabrik. Då kan man tycka att det skulle ingå i grundofferten eller att man åtminstone skulle fått information om det här av säljaren. Och det finns fler sådana funderingar kring slutbeställningen. Kan väl säga att det handlar om åtminstone 50.000 kr som tillkommer som "överraskningskostnader", där vi tycker det ska ingå men det inte gör det eller där vi tidigare fått priser från säljaren som nu är andra priser. Helförvirrat med andra ord. Hoppas på någon typ av överenskommelse när vi träffar säljaren i nästa vecka.

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.