Den första månadenNu har vi bott i vårt nya hus i en månad. Det har varit en fantastisk tid där vi känner oss helt nöjda med resultatet så här långt, även om mycket annat arbete återstår. Ett hus blir ju inte ett färdigt hem bara för att man flyttar in. Det har också varit en intensiv tid, där vi varje dag försöker åstadkomma något som har med huset och inflyttningen att göra. Därtill ska ju vardagen fungera som vanligt.


Några nyheter:


Umeå Entreprenad har justerat och monterat stuprören och lövavskiljarna.


Umeå Energi har anslutit vårt hus till elnätet och vi har tecknat vårt första elavtal.


Eltel har anslutit huset så att vi fått tillgång till Internet och kabel-TV.Umenet, som levererar tjänsterna via bredbandet, har varit tvungna att invänta anslutningen av el eftersom de använder sig av ett litet rör i elkabeln för fiberanslutningen. Därför har vi varit utan TV i en månad, vilket har varit annorlunda men också befriande då vi fått mycket annat gjort. Vi kan inte heller påstå att vi saknat TV:n alltför mycket. Vi lovade att berätta om kostnaderna för dessa anslutningar. Elanslutningen kostade 26 875 kr och bredbandet 9 500 kr. Bredbandet blev billigare när det gjordes i samband med elinstallationen.


Arbetet med gräsmattan har påbörjats. Men det handlar mer om att få en någorlunda jämn tomt för att sedan lägga ut matjorden. Eftersom vi vet att vi kommer att behöva en skylift för att måla gavlarna på huset funderar vi på att vänta med gräsmattan tills dess vi målat första varvet. Sannolikt blir det så.


Vi har också jämnat till marken inför starten av projekt soldäck. Längre än så har vi inte kommit i det projektet.


Nedan följer lite bilder från den senaste månaden.


Hallmöbeln från lägenheten på plats.


Vardagsrummet dukat.


Husets hjärta. Frånluftvärmepumpen (till höger) och den extra varmvattenberedaren (till vänster)


Vattenmätaren (blå och fin) installerad idag.


Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.