Nyårsafton i stan. Nej tack!

Att vara hund en nyårsafton i stan är inget Siri vill rekommendera ens sin värste ovän. Smattrandet av smällare och raketer började redan ett par dagar före årets slut och tilltog dag för dag, för att slutligen explodera ut under skiftet från det gamla till det nya året.

1451735943451

Vi hade en behållare med feromoner insatt i en av kontakterna. Denna utsöndrar det lugnande medel som tiken avger, för att hennes valpar skall känna sig trygga. Tror att det hjälpte Siri lite, men när det var som värst tog hon sin tillflykt till den plats i vår lägenhet som mest kan liknas vid ett skyddsrum nämligen vår dusch.

20160101_012050~2

När klockan var halv fyra på natten låg hon fortfarande kvar. Förstod varför, för oväsendet utanför vårt fönster höll fortfarande på. Vilken energi folk har. Tyckte att det var lite kallt för henne att ligga så länge på det kalla klinkergolv,  så jag bar in hennes fina julklappssäng till henne. Och döm om min förvåning så kröp hon upp och la sig i den. Även dagen efter när sängen stod inne i vardagsrummet låg hon en liten stund i den. Tror att hon har märkt att det är en jätteskön säng som hon har fått. Inget ont som inte för något gott med sig.

20160101_080036_resized

Vid vår första promenad 2016 hade lugnet åter lagt sig över Slottsstaden.  Och då menar jag verkligen att det var lugnt som efter en belägring. Tacka vet Siri och jag lugnet på Vitemölla. Nästa år kära Siri och nästa igen och igen, då blir det allt mycket lugnare att vänta in de nya åren som kommer.

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.