Köket blir till!

Idag var vi på HTH Köksforum i Kungens kurva för ett andra möte, denna gång för att rita upp hur köket ska se ut. Mötet tog ungefär två timmar och vi fick mycket bra och effektiv hjälp av Fredrik på HTH. Detta var nog roligast hittills och jag är supernöjd med resultatet.Vi kommer att ha spisen i hörnet, med avställningshylla bakom och köksfläkt med motor på taket. Enligt HTH hjälper takmotorn till att få ner ljudnivån rejält, vilket ju är särskilt bra och viktigt vid öppen planlösning. Vi har gått all in när det gäller lådor istället för skåp och vi lyckades dessutom få in ett 40 cm brett högskåp som skafferi. Vi valde integrerad diskmaskin och dubbeldiskho. Vi kommer att ha två fönster i köket, ett liggande mellan under- och överskåp och ett större fönster snett över diskhon. I nuvarande ritning är det en 10 cm kant mellan diskhon och fönstret, som jag är osäker på om det räcker som stänkskydd. Vi vill ju absolut

inte

 behöva putsa fönstret varje gång vi diskat. Vi ska kolla med Myresjöhus om det går att byta till ett något mindre fönster, så att vi kan få åtminstone 20 cm kant istället. En tråkig sak med diskhon är att det inte går att få underfräst diskho när man har laminatbänkskiva, så även om vi valt underlimmad blir det en smal kant runt själva diskhon. Det går tyvärr inte heller att få till så att det stora fönstret är rakt över diskhon, för det måste (en av alla regler från kommunen) vara 80 cm avställningsyta mellan spis och diskho, och fönstret kan vi inte flytta på för det måste sitta i linje med motsvarande fönster på övervåningen. Mycket att tänka på och ta hänsyn till! Det är lite märkligt att det finns hur många regler som helst kring köket när man bygger nytt, men vid renovering av kök krävs inget bygglov. Det viktigaste kriteriet för oss i utformandet av köket var att ha mycket förvaring och flera arbetsytor och det känns det som att vi verkligen fått till.

Köket blir till!

På tal om bygglovet så kommer ansökan troligtvis att skickas in i mitten av januari, så tills dess ska tomten vara avstyckad och nybyggnadskarta finnas, ritningarna ska vara helt klara och vår KA ska ha gjort ett utkast på kontrollplan. Tomten ska också pröjsas senast 30 dagar från det att beslut om avstyckning tagits, så i februari lär vi få övergå till en billig diet på gröt, nudlar och potatis ;)De ändringar som återstår på ritningarna är att vi vill gärna att badrumsdörren på nedervåningen ska flyttas inåt i hallen, så att vi får en avhängningsyta till vänster direkt innanför dörren. Vi vill också att möbleringen i badrummet nere kastas om, så att duschen inte blir så inklämd. .

Senaste varianten av nedervåningen

Husets framsida

Baksidan!

Nu håller vi tummarna för att detta är vår sista jul och nyår som Brommabor!

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.