Röjningsplaner, vintunnor och drömkylen

Senaste beskedet är att huset ska vara rivet i mitten av november och att avstyckningen ska vara klar till årsskiftet. Vi håller tummarna för det! Idag var ut på tomten (igen) och pratade igenom vad som behöver göras när det gäller träd och buskar. Kom fram till att vi själva nog kan röja undan allt utom två stora träd. Vi försöker att hålla kostnaderna nere och tycker dessutom att det känns kul att få känna oss lite duktiga själva. Vi hoppas på en snölös vinter så kan vi (dvs mest Johans pappa) gå loss med motorsågen på en hel del redan i januari/februari. Tyvärr verkar det råda eldningsförbud i hela Järfälla kommun, annars hade det varit roligt att göra en liten brasa på all sly.

Rivning pågår

Den här häcken står ungefär på tomtgränsen och behöver jämnas med marken.

Vi var på Mitt Kök-mässa i helgen och mitt bland alla vinprovningar konstaterade jag att vintunnor kan vara sjukt snygga! Verkar som man kan köpa en liknande för ca 3000 kr, så det planerar jag att göra när huset är klart.

Vintunna

Vintunna

Köksmanin har fortsatt och jag har nu ganska bra koll på olika vitvarors prestanda, pris och omdömen. Idag svängde vi förbi Elgiganten för att spana in några kylskåp/frysar live.

Den här är snygg men har för lite frysutrymme.

Detta är drömmen, med undantag för prislappen och att även detta frysutrymme är lite snålt.

Något sådant här verkar vara mest prisvärt OCH har grymt mycket utrymme i både kyl och frys. Men inte lika snyggt.

Vi får se vad det blir i slutändan. Vi kommer nog välja bort vitvarorna genom Myresjöhus och satsa på att göra lite fynd på sommarrean. Den enda vitvaran vi vet att vi väljer genom Myresjöhus är diskmaskin då vi vill ha en integrerad sådan. Kan iallafall konstatera att det är kul att planera!

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.