Ytskikten

I fredags hade vi ett jättekul och trevligt möte med Emelie på Whyte Lilja. Tack och lov hade vi hunnit prata igenom det mesta i förväg, så vi var ganska samspelta och säkra på vad vi var ute efter - och vad vi absolut inte ville ha. Hade vi kommit till mötet utan en så pass klar tanke hade det kunnat bli riktigt saftig beslutsångest... Jag försökte dock att hålla mig lite tyst och överlåta nyansbedömningarna åt Johan, eftersom mitt färgseende ofta skiljer sig från alla andras...Vi var ju säkra på att vi ville ha ett grått hus och på mötet fick vi hjälp att välja nyans. Tydligen ska man välja en mörkare än man tänkt sig, för färgen upplevs ljusare än den är. Takfärgen blir, som vi bestämt i förväg, tegelröd. Vi tycker att det är kul att ha just tegelrött tak, för det känns som att de flesta nybyggen kör på svart eller grått tak. Vi fick medhåll av Emelie, som sa att tegelrött är underskattat!Det stora frågetecknet gällande exteriören var dörrfärg. Jag har fått för mig att jag absolut vill ha en lite roligare dörr än vit. Först tänkte vi klarblå, men fick höra att dörrarna med klara färger ofta blir matta/solblekta och ser lite plastiga ut. En rädsla är ju dessutom att vi skulle kunna tröttna på en alltför iögonfallande dörr. Om vi därför tänkte bort den blå stod valet mellan grå och blågrön, båda med ett mattare intryck än den blå. Vi har nu bestämt oss den blågröna (till höger på bilden). Till detta blir det alltså vita fönster, vita knutar och vita stuprör och hängrännor.

Husfärgerna

Hallgolvet har vi sett både i Centros butik i Jakobsberg och i ett visningshus. Vi tycker att det är hur snyggt som helst och det kommer att göra sig alldeles perfekt på hallens 3,5 kvm. Det kommer dessutom att matcha ytterdörrens grönblå färg alldeles utmärkt (det kunde t.o.m. jag se!)

Hallgolvet (Azulej Grigio, bild från centro.se).

I badrummet nere var vi ute efter ett klinker som gör sig fint i övergången från hallgolvet. Vi hade i förväg sagt att vi gärna valde ur samma serie till de båda badrummen och tvättstugan, för att få ett sammanhållet intryck men i olika färger. Vi föredrar dessutom matt klinkers med lite struktur. Vi hittade vad vi letade efter ganska snabbt.

Härjedalen Svart. Detta klinker valde vi till badrummet nere och tvättstugan. (Bild från centro.se)

Här är golvet till badrummet uppe. (Bild från centro.se)

Kaklet är slätt, vitt i 25 x 40 cm och kommer (om det inte kostar alltför mycket extra) att monteras med tegelsättning i båda badrummen.Även i köket valde vi ett vitt, matt kakel i storlek 10 x 40 cm som stänkskydd.Alla väggar i hela huset kommer att vara vita. Emelies starkaste tips var att inte inreda med ytskikt, vilket vi absolut håller med om. Det är ju trots allt klart enklare och billigare att ändra sin inredning, möbler och textilier än golv och kakel...

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.