1. Introduktion

Välkommen till vår blogg där ni kan följa vår resa i husbygget. Jag (Therese) och min man (Manuel) bor för nuvarande i London så vi går igenom denna berg och dal bana från ett annat land vilket har varit väldigt utmanande och svårt att rodda men också väldigt givande. Vi hoppas att denna blogg om våran resa ger er en insikt i hur det verkligen är att bygga hus och för- och nackdelar med att göra detta från ett annat land.

Vår resa började egentligen för två år sedan då vi bestämde oss för att vi ville flytta tillbaka till Sverige. Vi började därför kolla huspriser kring det området vi ville bo i och insåg att det var mycket dyrare än vad vi förväntade oss. Nacka kommun är ett väldigt populärt område så de husen som såldes där, i den storleken vi ville ha, kostade skjortan. Dessutom så fick man inte mycket tomt för pengarna.

Det var min man som nämnde att vi skulle kolla in så kallade ''prefab'' hus. Först var jag emot detta eftersom min uppfattning var att dessa var i lägre kvalitet och var svåra att skräddarsy efter sina egna preferenser.

Efter en del fram och tillbaka så började vi i alla fall titta på prefab företag i Sverige och fastnade för Myresjöhus eftersom de hade flest husmodeller i vår smak, de jobbar snabbt och effektivt och har de bästa referenserna från tidigare kunder som vi kunde hitta.  Det var då vi bestämde oss för att bygga eget och jakten på en tomt var igång.

Jag kan inte säga att vi letade intensivt efter en tomt men vi kollade de flesta mäklarsidorna vi kunde hitta och satte upp bevakningar med våra kriterier på tomt ifall något skulle läggas ut. En av annonserna vi såg var på Bjurfors hemsida och tomten såg lovande ut. Den låg i Nacka, var på 1408 m2 och detaljplanen inkluderade byggrätt för ett tvåvåningshus. Vi reste hem från London nästan direkt och åkte till tomten för att titta. Direkt kände vi att vi hade hittat rätt. Tomten ligger intill ett naturreservat vilket brukar indikera att inga nybyggen kommer slås upp bakom vårt framtida hus vilket var en tanke vi gillade. Läget är också perfekt för oss med sjö, skola och kollektivtrafik i närheten. Efter en kort diskussion valde vi att kontakta Bjurfors och lägga ett bud. Vår handläggare Maria var så bra och effektiv och hjälpte till att få köpet i hamn på direkten. Vi hade ett möte med Nacka Kommun och skrev på papprerna veckan efter i Augusti 2018. Vi hade nu en tomt och kunde fokusera på husbyggardrömmen.

Vi åkte upp till Sollentuna för att kolla på husmodeller av Myresjöhus, vi fastnade direkt för Mästergården och Ängsö pga storleken, modellen och den öppna planlösningen. Efter en del fram och tillbaka valde vi Ängsö. Tyvärr fanns inte den modellen i Sollentuna så vi fick åka och träffa en jättetrevlig familj som tidigare hade byggt denna modell och godkände att vi fick komma och se deras hem. De förklarade att de hade gjort en del ändringar på planlösningen för att passa deras familj bättre. Det är verkligen super att Myresjöhus kan vara så pass flexibla när det gäller planlösningen så att man verkligen kan bygga sitt unika drömhem och inte är låst till en viss modell.  

Vi hade nu valt en husmodell och det roliga kunde börja!

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.