Äntligen inflytt!!

Jag vet inte riktigt var jag ska börja detta inlägg, det har hänt så otroligt mycket de senaste 2 veckorna att det är svårt att hitta någon ände att börja i... men jag gör ett försök!


För 2 veckor sen var det alltså slutbesiktning av vårt Villa Oktav-hus som vi har gått och längtat och drömt om att få flytta in i det senaste året. Under besiktningen gick vi bara igenom de små fel/brister som framkommit i kontrollbesiktningen, så det gick betydligt fortare denna gång (ca 1 timme). Allt gick tämligen smärtfritt och det slutade med ett prickfritt slutbesiktningsprotokoll! Ja, tro det eller ej, men det fanns inte en enda sak som återstod att åtgärda efteråt (åtminstone inte då, men vi upptäckte några saker sen, återkommer om detta). En stor eloge verkligen till såväl alla våra hantverkare som jobbat på huset som till Myresjöhus som dragit i många trådar och sett till att huset blir klart på utsatt tid (och till och med 2 dagar tidigare). En extra stor eloge till vår snickare Anders, som verkligen har gjort ett fantastiskt jobb!


Det var en sådan underbar känsla att få nycklarna och veta att detta är vårt och bara vårt! När nycklarna väl var i vår hand kunde vi inte bärga oss, utan började bära in kartonger - de som vi hade stående i garaget - direkt. Vi flyttade in de mest nödvändiga sakerna (sängar, kläder, några stolar och leksaker) samma dag, medan det stora flyttlasset gick på lördagen 3 dagar senare.


Under den tid som gått sedan dess har vi burit flyttkartonger hit och dit, satt upp och ihop möbler, spikat ihop ett antal IKEA-garderober med all dess inredning (gud, vilken tid det tar!), letat saker som vi inte har en aning om vart de är men behöver av olika anledningar (efter X antal flyttar det senaste året är det inte längre lätt att minnas i vilken kartong man stoppat ner vad...) försökt sätta upp några lampor för att vi ska se något om kvällarna när det blivit mörkt (det var tur att vi hade spottar i taket i vissa rum...) och försökt få i oss lite mat då och då. Däremellan har vi försökt ta hand om barnen som också har varit helt euforiska över allt det nya och den lekyta som finns i huset och allt det vardagliga som att tvätta, köra diskmaskinen, handla, laga mat och leka/bada/natta barnen.


Vi har bara varit lediga 2 dagar var efter inflytten, så det mesta har vi fixat kvälls- och ibland nattetid. Det där med TV, bredband och telefon har vi inte fått installerat förrän igår, men det har nog inte gjort så mycket, vi skulle nog inte hunnit med så mycket av de sakerna ändå...


Leveranser och möten av olika slag har också fyllt dagarna. IKEA levererade garderober med inredning och väggskåp att ha ovanför tvättmaskinen och torktumlaren, Smarthem levererade badkar och duschset (som man var tvungen att sätta upp tämligen snabbt för att kunna duscha), vi hämtade själva duschväggarna som vi ska ha i det lilla badrummet, ett högskåp som vi ska ha i det stora badrummet, samt skjutdörrsgarderobsdörrarna (i spegelglas) som vi ska ha i hallen. Dessutom var en kille från ett företag som hette Husvärme här och mätte ventilationen (att den funkade bra och att ventilerna var rätt uppsatta) och informerade om hur vår bergvärmepanna fungerar, elektrikern var här och satte i kontakten på taket till vår fläkt som har motor på taket (det visade sig efter att vi flyttat in att fläkten inte fungerade) plus kollade på utebelysningen där en lampa inte fungerade. Slutligen har vi också anlitat en markarbetare som precis idag (efter en dryg veckas arbete) blev klar med vår tomt. Nu ligger matjorden på plats, så till helgen ska vi försöka så gräs, då det sägs vara en rätt bra tid på året att göra det.


För varje dag som går kommer vi alltmer i ordning, så framöver ska vi försöka ta lite bilder och lägga upp här. Hittills har vi inte hunnit ägna kameran och fotografering en tanke...


Sammanfattningsvis (för nu är jag så trött så jag börjar se suddigt) trivs vi hur bra som helst och ser verkligen fram emot helgen då vi får spendera lite mer tid i huset! :-) Det finns massor kvar att säga och berätta, men det får bli en annan gång... Go'natt!

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.