Vi är med husbygge!

Hej! Vi är familjen Wahlquist och vi kommer att bygga ett smart 150 i Alingsås. Vår familj består av: Peter 29 år, Sofia 25 år, Joel 2,5 år, Meja 4 månader & katten Nelson. Följ med oss på vår resa från grushål till inflyttning!Vi hade varit och tittat på tomten ett flertal gånger (minst 8 ggr) innan vi bestämde oss för att "här vill vi bo". Det fanns 3 tomter kvar på gatan och vi visste att de hade varit till salu väldigt länge. Det var både Myresjöhus och Smålandsvillan man kunde välja mellan. Vi kollade igenom alla hus och kom fram till att vi tyckte bäst om Myresjöhus. Med Myresjöhus kan man ändra i princip allt (såklart kostar det) och vi tyckte standarden i husen var bättre. En av anledningarna till att det blev ett Smart 150 hus är för att vi älskar planlösningen och tycker om stilen på huset.Idag var vi på Myresjöhus kontor i Göteborg där fick vi träffa vår säljare Peter Reichel. Vi hade förberett oss med en hel del frågor. Vi undrade bland annat varför tomterna varit till salu så länge. Vi tyckte det var lite konstigt eftersom det är en väldigt central tomt så det borde inte vara något problem att få det sålt. Vi fick veta att det hade varit en annan hustillverkare som tagit hand om försäljningen av tomterna innan Myresjöhus tog över och att de inte hade annonserat ut tomterna så bra.Den lilla "flärpen" på vår tomt tillhör inte oss utan enligt detaljplanen ska det bli en lekyta. En väldigt liten sådan. Jag kan tycka att det är ganska dumt med tanke på att den kommer vara i en kurva när man kör in på gatan. Ur ett säkerhetsperspektiv så tycker vi att den lekplatsen kommer ligga dumt till.

tomt blogg

Under mötet fick vi planera hur vi ville ha huset på tomten. Vi fick två små lappar som symboliserade vårt hus och ett garage. På det prickade området får man inte bygga samt att det ska vara minst 3 meter från grannen och 6 meter från vägen när det gäller garaget. Det är för att man ska få plats med bilen samt stå bakom med öppen bagagelucka.

Innan mötet hade vi kommit överens att vi inte skulle skriva på något kontrakt på första mötet utan vi ville kunna diskutera det enskilt och inte ta några förhastade beslut. Vår säljare förklarade för oss att vi tyvärr var tvungen att bestämma oss där och då. Vi fick prata ostört och beslutade oss för att vi ville ha den här tomten. Vi skrev kontrakt och efteråt skrattade vi åt allt. Vi har blivit med husbygge!

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.