Visningshus!

Den här dagen har varit lite extra speciell för oss. Vi har varit och tittat på ett smart 150 hus. Huset var det första Smart 150 som byggts i Sverige (eller Borås, säljaren ändrade sig) och de hade bott där i ca 1,5 år. Vi var både nervösa och spända inför att se huset. Vi funderade över om vi skulle känna oss nöjda när vi sett huset? Det är svårt att se utifrån bilder och ritningar för man målar upp en egen bild om hur allt är. När det gäller te x proportioner, luftighet och ljusinsläpp. Därför var detta en viktig dag i vår husbyggnadsprocess.Enligt hitta.se skulle våra tomter vara ungefär lika stora, det skulle skilja ca 15 kvm. Det var svårt att se vart deras tomtlinje gick för det var sprängsten bakom parkeringen. De hade inget garage/carport som man kunde räkna efter och då var det också svårt att se hur "trångt" det kommer se ut på vår tomt. Huset var vitt och hade svarta takpannor medan vårt hus kommer ha röda takpannor enligt detaljplanen. Vi har inte riktigt bestämt oss än för vad vi ska ha för färg på huset. Vi står och väljer mellan en sandstensfärg eller ljusgrått med vita knutar. Har ni några förslag på vad som skulle passa till röda takpannor får ni väldigt gärna skriva eran åsikt.

34466-husfasad

GenerateImage.ashx

Källa: http://vallastaden.eu/tag/farg/

Vi har dessutom valt att inte ha något entretak även fast det med pelare är riktigt snyggt. Tanken var att använda de pengarna till att fylla ut tomten istället. Ska man ha det entretaket måste man ta bort fönstet i mitten som släpper in mycket ljus till trappen. Det enda fönster som släpper in ljus blir det som är längst upp och därför kändes trappen väldigt mörk.I tvättstugan hade de inte byggt in ventilerna för golvvärmen och det har vi tänkt göra. Vår säljare sa att det inte kostade något extra att göra det. Deras kök var ca 80 cm längre mot ytterväggen än standard. Köket var väldigt fint planerat.Trappen var mysig eftersom den inte var öppen och det var väldigt högt i tak. De hade dessutom gjort några andra ändringar som att göra ett av sovrummen mindre för att göra badrummet bredvid större. Ett fint hörnbadkar fick då plats. Vi har valt att ta bort ett sovrum och göra det till ett stort badrum/bastu samt extra klädkammare istället.Vi var rädda att vi gjort 2 av sovrummen för små (9,9 kvm) men efter att ha sett deras sovrum så tycker vi att det blir jättebra. De hade det största sovrummet mot trappen och vi kommer ha det längst upp till höger som standardritningen. Vilket gör att man t ex kan ha en större soffa i allrummet eller en byrå mot den väggen.En sak som är negativt med standardritningen är att man kan tro att det ska ingå två gjutna plattor, en utanför entredörren och en utanför groventren. Men de ingår dessvärre inte.

Blev vi nöjda efter att ha sett visningshuset? - Jaaaa! Vi har såklart en del som vi kommer ändra och göra på vårt sätt. Varje Smart 150 blir verkligen unikt när man får välja hur man vill ha det. Vi är nöjda och nu längtar vi ännu mer efter vårt hus :)

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.