Första möte med arkitekten

Det här med att hitta det 

"perfekta"

 huset har verkligen inte varit lätt, vi har verkligen plöjt igenom huskataloger. Allt har ju ett pris, varje kvadratmeter kostar och sedan har vi det roliga, alla tillvalen! ^_^För att få ut så mycket hus för pengarna har vi tillslut kommit överens om ett tvåplans hus med inga öppna taknock. Dels för att få ut så många kvadratmetrar som möjligt men också för att det ska vara funktionell för en barnfamilj med barn som förmodligen inte är tysta som lamm hehe.Både jag och Fredrik gillar högt i tak och den härliga känslan av rymd (speciellt för Fredrik som är runt 190 lång) därför har vi valt att höja takhöjden till 2.70 cm och många stora fönster ned till golvet.Vi har träffat arkitekten för att spåna på planlösningar som passar våra behov och önskemål. Det är lite justeringar vi vill ändra så vi ska boka ny tid med arkitekten igen. Detta ingår i vår totalentreprenad att rita om, ändra planritningar tills det passar oss och tomten där vi ska bygga. Det var ett riktigt givande möte, vi fick lära oss massor och bolla idéer. Några nedslag på grund av tuffa bestämmelser. Vi är väldigt nöjda med typ av planlösning, nu får vi hoppas att det håller inom ramen av vår budget.Fortsättningen följer men här har ni lite skisser in action! Här får vi ut exakta kvadratmetrar för varje yta och en arkitekt med ett skarpt öga för hårda bestämmelser, funktion och ljusinsläpp.

 3 timmar och vi hade många funderingar så det blev lunch på kontoret så vi kunde fokusera oss på vårt hus.

Detta för att vi skulle hinna åka ut och få en känsla av ett befintligt hus, just i den storlek vi planerar på ca 187 kvm.

Stora sällskapsytor och så kan det ser ut men detta hus hade väldigt mycket standard val och kanske inte helt i vår smak. Två långa killar under ett icke förhöjt tak...

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.