Vår husresa i bilder

Nu är det bara 1 vecka kvar tills vår flyttlast går mot nya huset! ÄNTLIGEN!Måste säga att vi har haft en bra "husbygga resa" - jag får ibland frågan om huset blev som vi har tänkt oss? Absolut utifrån de prioriteringar vi har idag och det budget vi har utgått från. Men hade vi obegränsat med tillgångar hade jag kunnat tänka mig lite extravaganza i form av ett orangeri...några meter högre i tak med fönster från golv till tak osv hahaha. I ärlighetens namn är vi väldigt glada för att vi har haft så tur med marken som inte medförde en massa utgifter, skikliga och trevliga hantverkare som utfört ett fantastiskt arbete samt haft en bra kommunikation med. Det allra viktigaste är att jag och Fredrik efter tuffa perioder fortfarande ha samma mål och dröm om ett liv tillsammans. ^_^Lite besviken att jag inte kunnat hålla bloggen vid liv men det har helt enkelt inte varit prioritet då verkligheten med barn och familj är viktigare. Ja, ni förstår men dokumentation i form av bilder har jag inte varit sämre på ändå.Jag står vid att en bild säger mer än 1000 ord och egentligen är det väl bilder ni mest är intresserad av. >_^So here we go! Jag lovar BILDBOMB!

Trädfällningen utförde av Trädfällning Allaround, super trevliga killar som utförde jobbet på 2 dagar med bortforsning.

Tomten utan träd...

Nacka utstakning och Villagrunder utförde vårt markarbete.

Här stod vi med vår KA och gick igenom grunden, då kändes allting så litet....alla spejade sträck utgjorde de olika rummen.

Villagrunder fortsatte arbetet här med gjutningen. Här har vi vårt kök....

Så kom husleveransdagen med vårt hus i moduller, som att bygga lego satte Dominator bygg ihop delarna hehe. 2 dagar tog arbetet, först undervåning och sedan övervåning med tak.

Vårt fina entré, det lilla fönstret ovanför dörren är ett bevis på att vi har förhöjt hela undervåningen. Måste erkänna att jag var lite nervös att de skulle missa det.....vad jobbigt isånafall! ^_^

Huset färdigt monterat...saknar bara lite takpannor.

Å så ser huset ut utan ställning och med takpannor. Väldigt nöjd över våra färgval. Vi körde på vita fönsterkarmar men de är i aluminum, vita stuprör då huset ska målas vit samt gråa takpannor som går i nästan samma färg som våra entrédörrar.

Början av övervåningen...

Här står jag och kikar in i vårt blivande kök...allting ser bara så litet ut...

Del av vårt vardagsrum....

Fortsättningen av vårt vardagsrum/matplats.

Å så här ser det ut efter lite spackel och färg. Vi valde en vit färg med lite gråbrytning i de allmänna ytorna. Tycker det är snyggt när det bryter av mot snikerierna.

Övervåningen...vårt allrum.

Min snygga man och vår snygga braskamin, det blev tillslut en Contura 660 med bakugn.

Barnens badrum, här finns plats för dubbla kommoder, dusch och badkar.

Master WC, ansluten från vår walk in closet.

Gäst WC i undervåningen.

Här har vi valt ljust klinkers som övriga undervåningen.

Vi valde bort alla garderober i rummen och valde istället att ha 2 stora Lumi garderober, en vid entré och en mittemot vårt film/arbets/pysselrum.

Köket utan bänkskivor i svart/vit/grå. Det blev väldigt snyggt med de matta handtaget, de inbyggda kyl/frysen samt gipsade fönsterkarmar istället för mdf brädor. Helheten är stilrent med raka fina linjer som vi var ute efter....

Kanske det mest påkostade i köket, kompositskivor från Jetstone i 30 mm i mönstret Lagoon. Blev precis sådär lagom spräckligt. SUPER LIKE!

Det blev också tillslut fönsterbänkar, stänkskydd i samma kompositskivor. Vi ändrade också från planlimmad till underfräst disko. Det viktiga här var att jag skulle få 2 stora djupa diskhoar. Valde också tillsut en Tapwell blandare Ringo 887 med utdragen pip för att lättare kunna diska stora plåtar mm.Nu väntar bara slutbesiktningen och nycklarna! OVK godkänd, larmet beställt, banken OK, slutsamråd väntas godkännas på måndag.Å så finns det tusen andra saker som behöver fixas men det tar vi när vi orkar! ^_^HOME SWEET HOME

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.