Vår praktikant Olivias sista dag hos oss

Idag har jag varit på huvudkontoret och i fabriken!

Detta är min sista dag på min praktik här och idag åkte Julia och jag till huvudkontoret i Myresjö. Först satt vi i ett rum med lite fika och lyssnade Jan-Peter som visade sin PowerPoint. Han berättade om OBOS, Myresjöhus, Smålandsvillan och andra företag. Det var fler som var där också men de var mest äldre personer, vi fick se lite statistik och byggprojekt. När det var slut gjorde vi ett besök där de tillverkade husen.

De hade olika ställen där de tillverkade och gjorde olika saker tex: målade plankor, sorterade virke och byggde takstolar. Det var väldigt stort och de hade olika byggnader med olika saker. På vissa ställen låg det plankor och spikar, truckar körde omkring och det hängde verktyg/maskiner från taket. Här sprutmålar maskinerna plankor som är oljade. Innan man börjar med behandlingen på plankor kontrollerar man dem först för att se om de är tillräckligt bra, om de inte är det så sorterar man bort dem och de blir till energi. (Man eldar det.)

När man ska göra takstolar så trycker man in i en maskin vilken sorts takstol man ska göra, då visar laserstrålar hur man ska placera sakerna och sedan sätter man bara ihop delarna. Som han på bilden.

När man gör ytterväggarna så börjar man med själva stommen - de tjocka träbitarna inuti väggen. Man sätter fast fönster, isolering, gips på innerväggarna och panelen på ytterväggarna. Sedan, när dem är klara reses dom upp och är sedan redo för att levereras. Efter rundvisningen gick alla och åt mat, och därefter gick dem hem. Julia och jag var kvar några minuter och fick en rundvisning på huvudkontoret. Nu sitter vi trötta i bilen på väg tillbaka till Huskvarna.

 

Jag vill tacka alla för denna veckan, att jag har fått vara här och för att ni har läst om vad jag har gjort. Jag har haft en vecka med många saker att göra och jag har lärt mig mycket.

Hälsningar//Olivia

Olivias praktik - dag 1 
Olivias praktik - dag 2
Olivias praktik - dag 3
Olivias praktik - dag 4

Fler nyheter

2020-02-24

Besök oss på Bomässan i Jönköping

Går du i husbyggartankar? På Bomässan i Jönköping har du chansen att inspireras och ställa alla dina frågor om hur man bygger hus med Myresjöhus.

2019-05-07

Letar du efter ledig tomt? Bygg hus med Myresjöhus i trivsamma Västra Strand, Vaggeryd!

I nordvästra delen av Vaggeryd växer nya villaområden fram i en harmonisk tallskogsmiljö alldeles intill Hjortsjön. Här bor du så nära sjön att du enkelt kan ta handduken över axeln och promenera ner till badplatsen för ett morgondopp. Från Västra Strand har du promenadavstånd in till centrala Vaggeryd.

2019-05-06

Letar du efter ledig tomt? Bo med fantastisk utsikt i Huskvarna!

Myresjöhus ger dig nu en unik möjlighet att bygga nytt hus med storslagen utsikt på en tomt belägen på Huskvarnas höjder. Här kan du skapa ditt nya hem med utsikt över Vättern och Jönköping.

2019-02-28

Besök oss på Bomässan i Jönköping

Går du i hustankar och vill passa på att prata nytt boende under avslappnade former? Den 8-10 mars är du varmt välkommen att besöka oss på Bomässan i Jönköping. Här finns vi för att inspirera och prata om hus och boende under avslappnade former.

2018-11-13

Invigning av våra nya lokaler i jönköping

Fredagen den 30 november kl 09:00-11:00 hälsar vi dig välkommen på Öppet hus i våra nya lokaler på Klubbhusgatan 13 i Jönköping.

2017-10-19

Överlämning - Lilla Herrgården

Den 22 juni hade vi den stora äran att överlämna ett hus av modellen Lilla Herrgården till familjen Adell i Vaggeryd. Vi är så glada över förtroendet familjen gett oss och önskar dem ett stort lycka till i sitt nya hem!

2017-10-19

Överlämning - Smart 168

Måndagen den 9 oktober hade vi den stora äran att överlämna ett Smart 168 till Sara och Tobias. Huset levererades med totalentreprenad i Habo. Vi önskar familjen ett hjärtligt lycka till i sitt nya boende.

2017-09-08

Överlämning Capella

Den 23 augusti hade vi den stora äran att överlämna ett Capella till familjen Pachas i Habo. Vi tackar så mycket för förtroendet och önskar familjen ett stort lycka till i framtiden!

2017-09-08

Överlämning Smart 126

Den 15 augusti hade vi äran att överlämna ett Smart 126 som byggdes med totalentreprenad till familjen Johansson i Vetlanda. Vi tackar familjen för förtroendet och önskar dem all lycka i sitt ny hem!

2017-09-08

Överlämning Smart 126

Den 7 juli hade vi äran att överlämna ett Smart 126 till familjen Hermansson i Habo. Vi tackar familjen för förtroendet och önskar dom all lycka till i framtiden!

2017-09-08

Överlämning Smart 150

Den 5 juli hade vi äran att överlämna ett smart 150 till familjen Boren i Habo. Vi tackar familjen för förtroendet och önskar dem all lycka i det nya huset!

2017-09-08

Överlämning Smart 149

Nyligen överlämnade vi ett Smart 149 till familjen Persson. Vi önskar familjen stort lycka till i framtiden!

2017-09-08

Överlämning Smart 150

Den 15 juni hade vi äran att få överlämna ett Smart 150 till Evelina och Rizah i Habo. Vi önskar familjen stort lycka till i framtiden!

2017-09-07

Överlämning Smart 126

Den 3 maj fick vi äran att överlämna ett Smart 126 till Sonny och Cecilia i Habo. Vi tackar familjen för förtroendet och önskar dem all lycka i det nya huset!

2017-09-07

Överlämning Etagehus special

Den 2 maj hade vi äran att överlämna ett Etagehus special till familjen Strand. Vi önskar familjen stort lycka till i framtiden!

2017-09-07

Överlämning Smart 150

Den 20 april hade vi äran att överlämna ett Smart 150 till Sara och Stefan i Ölmstad. Huset överlämnades i målningsförberett utförande. Vi önskar familjen stort lycka till i sitt nya hus!