Ett litet livstecken

Det tycks inte spela någon roll hur mycket man än tänkt att man ska blogga oftare, det verkar ändå vara stört omöjligt. Det är väl bara att inse och acceptera att det inte blir oftare än så här.


Här kommer i alla fall lite bilder från en vit och kall jul i Norrbotten!Nya Björn Borg!? Nej, bara Tyra som är hur nöjd som helst över den nya pannlampan hon fick på julaftonsmorgonen.Ungefär så här ljust blir det i Norrbotten när solen står som högst(!). Klockan är 1 på dagen.


Åtminstone grantopparna fick lite solljus på sig...Mormor och morfars hus och trädgård.Efter ett litet missöde med en dikeskörning lyckades vi dra upp tomten, tomtenissan och deras bil ur diket. Tur det så att det blev några klappar!Tyra med sina nya skoter- och skidglasögon. Och en kram från storebror!Senare på kvällen kom ytterligare en tomte, men som hade så bråttom så hon inte hann dela ut alla julklappar, så våra barn fick hjälpa till."Kallt" är ett ord man kan sammanfatta julen med. Efter en promenad när termometern visade -22 grader var både ögonfransar och ögonbryn alldeles vita av frost. Men det fanns ingen anledning att deppa för det tyckte Joakim!Barnen provar sina nya (första) skidor de fick i julkapp.Och hej vad det gick undan för Alvin!Tyra tyckte det var lite roligare (och skönare) att åka spark.Joakim och jag åkte till Ishotellet i Jukkasjärvi över annandagen. Tänkte passa på när vi var så "nära", det var endast 30 mil enkel att köra..."Main hall" eller vad man nu säger. I alla fall just efter entrén. Otroligt fint och en riktigt härlig upplevelse!Isbaren - Absolute Icebar


När vi hade gått runt ett varv öppnade isbaren och folk strömmade till baren medan musik strömmande ur högtalarna - mysigt!Ett av alla sovrum man kunde bo i om man ville övernatta.I ett annat rum kunde man bo i baksätet av bilen...Joakim tar sig en (ande-)paus i iskyrkan.Nöjda och glada körde vi "hem" efter ett par timmar på hotellet och efter en fantastiskt god lunch på Ishotellets restaurang.Efter några dagar kom blidan och termometern gick upp till endast -12 grader. Då var det dags för skotertur för de små.Inom loppet av 2 sekunder hade båda barnen enkelt svingat sig upp på skotern, som om de aldrig hade gjort annat.Finns det hjärterum... och så drog de lyckliga iväg. Inte helt säkert vem som är nöjdast av de tre... :-)

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.