6 tips som skapar ordning i hallen

Har du också känt att hallen är svår, eller till och med omöjlig, att få ordning på? Elfas förvaringsexpert Christine Dahlman ger sex tips på hur du får ordning i hallen.

 ”Hur många gånger har jag inte snubblat över mina flickors skor som står huller om buller när jag kliver in genom dörren. Hallen är det första som möter mig när jag kommer hem och det sista jag ser innan det är dags att rusa iväg till jobbet på morgonen. Här ska skor, ytterkläder, nycklar och annat vi använder varje dag samsas – ofta på en liten yta. Plats tycks vara något man aldrig får nog av, så det är lika bra att använda den plats man har väl. Du anar inte vilka möjligheter som döljer sig på insidan av dörren eller vad du får plats med om du utnyttjar hela väggen från golv till tak?”

”Välkommen, öppna dörren för en ny ordning”

Bästa sättet till ordning är att se till att varje sak har sin plats och se till att utnyttja ytan på bästa sätt, så att du får in maximalt med förvaring. Då behöver inte saker som inte hör ihop samsas på samma utrymme och det blir genast lättare att hitta. Utdragbara backar gör att du snabbt hittar och kommer åt dina mössor, vantar, koftor, gympapå- sar eller annat som behöver rymmas i just din hall.

Att väggen är grund eller smal behöver inte vara en begränsning, bara man hittar en förvaring som kan anpassas efter utrymmet. Med Elfas sortiment för grunda och trånga utrymmen är det lätt. Det finns många möjligheter som gör att även ett smalt utrymme ger möjlighet till smart förvaring. Utnyttja väggen maximalt från golv till tak och från vägg till vägg och tapetsera väggarna med smart och effektiv förvaring - utifrån de behov och önskemål som passar dig och din hall.

Inspirerad av de skandinaviska skogarna välkomnar vi naturens varma färger och lugn inomhus”

I en trång hall är det smidigt med skjutdörrar, som tar minimalt med plats. Spegelglas reflekterar ljus och fördubblar vilket gör att rummet upplevs som större – perfekt i en smal eller trång hall. Men det finns många fina ytor, material och färger att välja mellan, allt för att du ska kunna välja dörrar som passar in i din stil. Elfas konceptutvecklare och trendexperter, Johanna Cahné och Maria Dizdarevic har noggrant valt ut de nya fyllningarna för skjutdörrar i Elfa Colour Collections 2016/2017.

Hur skulle ni sammanfatta trenderna för hösten?
I höst inspireras vi av de färgskalor och upplevelser av material som vi möts av i den orörda och vilda naturen. Djupa skogar, bergslandskap och karga stränder skapar en färgpalett i grönt, gråblått och jord. Framförallt handlar höstens möte med naturen om vår plötsliga nyförälskelse i trä! Överallt ser vi trä. Vi ser blonda träslag som ask och björk men också det mörka ta plats, som i form av teakens revansch.

Vilken skjutdörrskollektion vill ni tipsa om den kommande säsongen?
Nordic sense! Här sätter vi trä i fokus och vi har samlat våra favoritfyllningar som tasteful teak, adorable ash och weathered grey oak. Om du vill inreda efter höstens färgpalett, rekommenderar vi fyllningarna tarragon, natural clay, snow cloud och artic night.

6 PRAKTISKA TIPS FÖR HALLEN

  • Börja med att titta över vad det är du skall förvara. Korta och långa hängande kläder, skor, vikta kläder? Eller är det väskor, paraplyer eller rent av uteleksaker?

  • Rannsaka dig själv – vad är logiskt att förvara i hallen? Kanske är det så att det finns saker där som kan förvaras någon annanstans, där det till och med är en mer naturlig plats för just den saken.

  • Ge sakerna du använder varje dag en egen plats, till exempel mobil, nycklar och plånbok. Då slipper lägga tid att leta när du har bråttom hemifrån.

  • Det du inte använder ofta – lägg det på översta hyllan!

  • Låt alla i familjen ha en egen hylla eller trådback, som ni kan tömma fickorna eller skolväskan i.

  • Få upp sakerna från golvet. Ju mer golv du ser ju mer ordning. Och det blir lättare att städa!

Fortsätt din husresa

Inspireras till ditt drömhem

Ett hem för Livet är Myresjöhus blogg som ska vara en härlig källa till inspiration och information för dig - oavsett var du befinner dig i din husresa.

Här hittar du alla inlägg

Vi ser fram emot att höra från dig!

Kontakta oss

Hur vill du att vi kontaktar dig?