Beställ katalog
  • Hemmafix
  • Inredning

Jul i vårt Myresjöhus

Snart är den här, julen. Kanske årets mest efterlängtade högtid, oavsett hur du väljer att fira den. Här bjuder vi på lite inspiration för julmyset. Inklusive några fina tips från OBOS Medlem. God villajul!

Hitta din julstil

Årets trender när det kommer till juldekorationer har något för alla. Dels ser vi en modern skandinavisk stil med en neutral färgskala, grankvistar, lurviga fårskinn och andra naturmaterial. Men vi ser också att det klassiska röd-gröna färgtemat gör comeback. Och vintage är förresten hetare än någonsin förut, inte minst när det gäller julgransprydnader och textilier… Så låt din egen smak styra. Vill du ha tomtar överallt – eller en riktig Disneygran med blinkande lampor? Kör, bara kör.

Här har vi gått all in på en sekelskiftesjul i vårt nya hus Ekdunge.

Tips: snöiga kottar

Skapa fina snöiga kottar till dina juldekorationer med kottar, lim … och salt. Plocka kottar och låt dem torka, pensla dem med klart hobbylim och strössla med flingsalt. Låt torka – klart! Behöver du lite hjälp med julstämningen? Miljoner juleljus gör jobbet. Ta en tur till Göteborg och Jul på Liseberg. OBOS-medlemmar får fin rabatt på inträdet.

Julstök på dina villkor

Tänker du också att på julafton ska allt ska vara perfekt, och alla ”måsten” måste vara gjorda? Glöm det. Sluta jaga perfektion, och njut av tiden fram till jul genom att göra det du gillar. Hann du inte grava lax? Strunt i det. Det är ingen skam i att köpa färdigt. Orkar du inte städa perfekt – vad gör det? Baka något du gillar istället, gör julgodis med barnen – eller bara mys. Julstök är härligt, när du gör det på ditt sätt.

Tips för julbaket

Sitter kakan fast?

Lägg en våt handduk på formens undersida. Efter några minuter brukar kakan lossna.

Mät smart

När du mäter upp honung, sirap eller andra kladdiga råvaror: olja måttet innan så får du ut allt.

Smält smart

Om du bara ska smälta pyttelite choklad: lägg finhackad choklad i en plastpåse och värm försiktigt under rinnande varmt vatten. Sedan klipper du bara ett litet hål i påsen och spritsar.

Jultips från OBOS Medlem

Oavsett hur du gör ditt julstök går det en hel del el i juletid…  Som OBOS-medlem får du ett av marknadens bästa elavtal hos Fortum. Och du, tända ljus hör julen till. Men om olyckan skulle vara framme är det bra att ha en bra försäkring. Våra medlemmar får upp till 20% rabatt hos Trygg-Hansa.

Åka hem till jul? Eller bort?

Oavsett hur långt du ska åka: kör försiktigt! Ska ni åka långt med barn i bilen gäller det såklart att hålla de yngre julresenärerna nöjda. Kolla upp roliga ställen att pausa på i förväg, men lämna också tid för spontana stopp – ni kanske ser något spännande efter vägen? Låt barnen själva välja leksaker att ta med, och för julefridens skull kanske lite mera tid med paddan kan vara okej? Men underskatta heller inte klassiska billekar, som bilbingo. Eller varför inte köra familjens egen intro-tävling? Kanske med julsånger… Även på julresan har du nytta av ditt OBOS-medlemskap. Till exempel får du fin rabatt på hyrbil från Avis – och på hotellnätter hos flera stora hotellkedjor. Vill du fly helt från julstressen får du dessutom rabatt på resor med Apollo.

Hur du än firar önskar vi dig en riktigt god jul!

Bli OBOS-medlem

Få förtur till hus och fina förmåner för hela livet.

Vi på Myresjöhus är en del av OBOS, en av Nordens största bostadsutvecklare. Som OBOS-medlem får du förtur till våra bostäder, tomter och flyttklara hus. Inte nog med förtur, så får du även fina förmåner för vardagsliv och vardagslyx!

Läs mer
Hans-Olov Larsson Säljare, Myresjöhus

På brevlådan inom några dagar.

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.