Husmodell

Stocksund

  • Typ 2-planshus
  • Boarea 211 m2
  • Arkitekt Aleksandra Ohlson
  • Bygghöjd 4,78 m
  • Byggarea 139 m2
  • Antal rum 4 Sovrum
Allt om detta hus

Stocksund

2–planshus med halvvalmat mansardtak, 211,3 m²

Inspirationen till Stocksund kommer från äldre prästgårdar och länsmansgårdar. Dessa hus var stora, med rejäla övervåningar. Det speciella taket kallas mansard efter fransmannen som konstruerade det, men man säger också brutet tak.

När du kommer in i huset möts du av ett vackert ljusinsläpp från övervåningens takkupa. Flyglarna tänker jag kan användas som dubbelgarage och ett stort förråd. Tidigare hade man ofta köket där, eftersom det inte var ovanligt med eldsvådor vid spisen och man ville skona huvudbyggnaden från bränderna.

En annan detalj är de båda skorstenarna. Traditionellt hade man flera kaminer på båda våningsplanen som delade på samma murstockar. För att bevara samma känsla har jag ritat in två kaminer i Stocksund.

Arkitekt, Aleksandra Ohlson

Är du intresserad av det här huset?

Kontakta oss!

Hur vill du att vi kontaktar dig?

Planlösningar

Vill du anpassa planlösningen? Våra arkitekter ritar dagligen anpassade planlösningar. Läs mer om att anpassa ditt hus.

Fördelar

Lantligt utförande

Den liggande träpanelen, de spröjsade fönstren och de röda takpannorna ger det här huset en lantlig känsla. Du kan så klart anpassa stilen för att ge huset ett helt annat intryck än vi visar i det här exemplet.

Master bedroom

Föräldrasovrummet är extra rymligt. Det ger plats för en rejäl säng samtidigt som du har ett större spelrum att skapa en vacker inredning och sätta en personlig känsla på sovrummet. Har du behov av mer förvaring finns plats för stora garderober.

Standard & tillval

Golv

I våra hus betyder standard riktig lamellparkett. Vi tycker nämligen inte att du ska behöva betala extra för den gedigna känslan som en äkta träyta ger. Du kan välja mellan två olika ekgolv av högsta kvalitet från vår leverantör Boen.

Läs mer

Kök

Kombinationen av köket som arbetsyta och sällskapsrum ställer sina krav på funktion och form. Därför samarbetar vi med HTH. De bygger köksinredning av högsta kvalitet, djupt rotad i den danska designtraditionen.

Läs mer

Tvättstuga

I tvättstugan ska allt bara funka. Du vill ha tillräckliga ytor för att få plats med både dig själv, din tvätt och maskinerna som ska göra jobbet smidigare. I vår standard ingår både tvättmaskin och torktumlare med hög kvalitet från Siemens.

Läs mer

Energiberäkning

Ort Hushållsel Totalt Energianvändning
Malmö 7 300 kWh 12 300 kWh 24 kWh/m²
Uppsala 7 300 kWh 13 100 kWh 27 kWh/m²
Sundsvall 7 300 kWh 14 400 kWh 34 kWh/m²
Luleå 7 300 kWh 15 700 kWh 40 kWh/m²

Redovisade värden för energianvändning avser ett hus uppvärmt och ventilerat med bergvärmepump, Nibe F1255 och fönster med u-värde 1,3.

3D-modell

Husbyggarskolan

Frågor och svar

Vi har flera tomter runt om i landet som vi säljer. Läs mer om våra tomter här.

Läs vår husbyggarskola så får du en bra uppfattning om processen. Nästa steg blir att boka en tid med någon av våra säljare som kan ge bra råd på vägen.

Hur lång tid det tar att få sitt hus färdigställt är lokalt avvikande. Uppskattningsvis tar det ca 18-22 veckor.

Myresjöhus byggsystem är flexibelt och möjligheten att anpassa efter era personliga önskemål är stor. Din lokala säljare tillsammans med våra arkitekter hjälper dig att hitta rätt lösning.

I och med att Myresjöhus alltid anlitar lokala entreprenörer är det svårt att ange ett pris på våra husmodeller. Men för att ge en uppfattning om prisbilden ber vi er att ta kontakt med det lokala säljkontoret. Priserna varierar beroende på vilket hus ni tänker bygga och var i landet.

Vi har ett brett sortiment av både standard och tillval. Läs mer om alla möjligheter vi erbjuder här.

Liknande hus

2-planshus

Sala

  • 200 m2
  • 5 Sovrum
Mer om Sala

2-planshus

Frösön

  • 208 m2
  • 4 Sovrum
Mer om Frösön

Vi ser fram emot att höra från dig!

Kontakta oss

Hur vill du att vi kontaktar dig?