Husmodell

Stocksund

  • Typ 2-planshus
  • Boarea 211 m2
  • Arkitekt Aleksandra Ohlson
  • Bygghöjd 4,78 m
  • Byggarea 139 m2
  • Antal rum 4 Sovrum
Allt om detta hus

Stocksund

2–planshus med halvvalmat mansardtak, 211,3 m²

Inspirationen till Stocksund kommer från äldre prästgårdar och länsmansgårdar. Dessa hus var stora, med rejäla övervåningar. Det speciella taket kallas mansard efter fransmannen som konstruerade det, men man säger också brutet tak.

När du kommer in i huset möts du av ett vackert ljusinsläpp från övervåningens takkupa. Flyglarna tänker jag kan användas som dubbelgarage och ett stort förråd. Tidigare hade man ofta köket där, eftersom det inte var ovanligt med eldsvådor vid spisen och man ville skona huvudbyggnaden från bränderna.

En annan detalj är de båda skorstenarna. Traditionellt hade man flera kaminer på båda våningsplanen som delade på samma murstockar. För att bevara samma känsla har jag ritat in två kaminer i Stocksund.

Arkitekt, Aleksandra Ohlson

Planlösningar

Vill du anpassa planlösningen? Våra arkitekter ritar dagligen anpassade planlösningar. Läs mer om att anpassa ditt hus.

Interiöra stilar

Det ska vara enkelt att skapa en insida som passar dig och huset du valt. Därför har vi tagit fram tre interiöra stilpaket som hjälper dig skapa en sammanhängande känsla i hela huset, med detaljer som fulländar alla våra stilar, oavsett vilken du väljer.

Interiör stil

Modern

Läs mer

3D-modell

Frågor och svar

Vi har flera tomter runt om i landet som vi säljer. Läs mer om våra tomter här.

Läs vår husbyggarskola så får du en bra uppfattning om processen. Nästa steg blir att boka en tid med någon av våra säljare som kan ge bra råd på vägen.

Hur lång tid det tar att få sitt hus färdigställt är lokalt avvikande. Uppskattningsvis tar det ca 18-22 veckor.

Myresjöhus byggsystem är flexibelt och möjligheten att anpassa efter era personliga önskemål är stor. Din lokala säljare tillsammans med våra arkitekter hjälper dig att hitta rätt lösning.

I och med att Myresjöhus alltid anlitar lokala entreprenörer är det svårt att ange ett pris på våra husmodeller. Men för att ge en uppfattning om prisbilden ber vi er att ta kontakt med det lokala säljkontoret. Priserna varierar beroende på vilket hus ni tänker bygga och var i landet.

Vi har ett brett sortiment av både standard och tillval. Läs mer om alla möjligheter vi erbjuder här.

Liknande hus

Vill du bygga det här huset?

Kontakta oss nu för att bygga hus med Myresjöhus

Hur vill du att vi kontaktar dig?