8 anledningar att bygga nytt hus

Att byta boende är ibland en nödvändighet, kanske för att familjen växer eller för att nya utmaningar väntar på en annan ort. Eller så kanske du längtar efter något nyare och mer lättskött. Oavsett anledning dyker den ständiga frågan upp - begagnat eller nyproduktion? Här listar vi 8 fördelar som finns med att bygga eget hus.

1. Det är mer personligt

Sannolikt är att om du drömmer om ett eget hus så drömmer du också om det på dina villkor. Det vill säga, det ska se ut och kännas som din bostad – ingen annans. Du kanske ser fram emot att få välja kakel, att fundera på vilket golv du ska ha i vardagsrummet, vilken planlösning som passar din familj bäst – eller att välja till den där braskaminen för de mysiga höstkvällarna. Då kommer du att älska Myresjöhus.

2. Du slipper buda!

Tråkiga budgivningar ser väl ingen fram emot, oavsett hur mycket man längtar efter ett nytt hus. Ingen kan nog förneka att budgivning ofta innebär ett stressmoment, som trubbar av guldkanten på det som ska vara den roligaste investeringen man gör i livet. Att köpa ett hus i nyproduktion innebär ett fast pris. Rättvist, tryggt och bättre för nerverna!

3. Allt är nytt – allt från den fasta inredningen till vitvarorna

Och även om det självklart inte är någon garanti för att allt ska hålla, så är sannolikheten betydligt större att du under de första 10-15 åren slipper lägga pengar på oförutsedda utgifter i en nyproducerad bostad. För hur roligt är det egentligen när tusenlapparna trillar iväg och tvättberget tornar upp sig där hemma innan tvättmaskinen är fixad?

4. Ingen risk för fuskbygge

På Myresjöhus bygger vi sunda hus för flera generationer och är stolta över att vara en av branschens ledare när det gäller felfria leveranser. Våra byggsystem, såväl konstruktioner som lösningar, är granskade av Boverkets SP Certifiering och uppfyller alla gällande byggregler. På så sätt kan du vara säker på att det du ser är det du får - det vill säga en modern, bekväm bostad där du och din familj kan skapa ert drömhem.

5. Ett gott samvete för miljön

En begagnad bostad är ofta en miljöfälla, särskilt om man tittar på detaljer såsom vitvaror eller fönster, som ofta är av den äldre varianten och därmed drar mer energi. På Myresjöhus använder vi oss av energieffektiva material och vi bygger i trä – det mest miljövänliga byggmaterial som finns.

6. Du får bättre koll på ekonomin

En vanlig missuppfattning är att man tror att kostnaderna kommer att rusa iväg när man köper nytt. Först i och med det lån man oftast tar för att finansiera bostaden, och sen vidare när man väl har bott in sig och ska börja amortera. Men när du köper bostaden till ett fast pris och dessutom slipper oförutsedda utgifter blir det lättare för dig att planera din ekonomi. Och dessutom är ofta driftskostnaden betydligt lägre i en nyproducerad bostad än i en begagnad. Det blir med andra ord enklare för dig att se exakt vart pengarna kommer gå, vilket ger en tryggare boendeekonomi.

7. Planera din flytt i lugn och ro

För dig som köper ett nyproducerat hus kan processen stundtals kännas lång, eftersom man inte kan flytta förrän huset är byggt. Men det finns många fördelar – och en av dem är att du har gott om tid på dig att planera flytten från ditt befintliga hem. Att gå igenom det du har samlat på dig genom åren för att sälja, behålla eller köpa på dig nytt till den nya bostaden. Även om det är det nya läget som är målet så tycker vi absolut du ska luta dig tillbaka och njuta av resan också.

8. Men amorteringskravet då?

Många oroar sig över det skärpta amorteringskravet, men då är vårt bästa tips att man läser på. Har du inga bolån sedan tidigare så är det enkelt att räkna ut hur mycket du kan låna utan att omfattas av det stärkta amorteringskravet. Med vårt samarbete med Nordea får du dessutom två amorteringsfria år när du bygger hus med oss.

Youtube video preview

Följ med hem till våra kunder

Fastighetsmäklaren byggde hus för framtiden

Som tidigare mäklare kunde Fridah Gomér Pettersson se potentialen i ett hus med tidlös stil och rum för framtiden. När paret satte nycklarna i dörren stod de framför ett New England-inspirerat Myresjöhus.

Läs hela artikeln här

Katalogen skickas kostnadsfritt hem till dig inom några dagar

Beställ katalog från Myresjöhus