8 anledningar att bygga nytt hus

Att byta hem är ibland en nödvändighet, kanske för att familjen växer eller för att nya utmaningar väntar på en annan ort. Eller så kanske du längtar efter något nyare och mer lättskött? Oavsett orsak är fördelarna med att bygga ett nytt – och alldeles eget – hus många. Här listar vi åtta av dem.

1. Ditt från start

Om du drömmer om ett eget hus så drömmer du också om det på dina villkor. Det ska se ut och kännas som ditt hem – ingen annans. Du kanske ser fram emot att få välja kakel, att fundera på vilket golv du ska ha i vardagsrummet, vilken planlösning som passar ditt liv allra bäst – eller att äntligen få den där braskaminen för de mysiga höstkvällarna. Då kommer du att älska Myresjöhus, här kan du verkligen göra ditt nya hem till ditt eget.

2. Du slipper buda!

Tråkiga budgivningar ser väl ingen fram emot, oavsett hur mycket man längtar efter ett nytt hus. Ingen kan nog förneka att budgivning ofta innebär ett stressmoment, som trubbar av guldkanten på det som ska vara den roligaste investeringen man gör i livet. Att bygga ett eget hus innebär ett fast pris, så länge du inte har bråttom hem och köper ett flyttklart hus förstås…

3. Allt är nytt – från den fasta inredningen till vitvarorna

Visst, saker kan gå sönder, men när allt är nytt är sannolikheten betydligt större att du slipper lägga pengar på oförutsedda utgifter under de första 10-15 åren. För hur roligt är det egentligen när tusenlapparna trillar iväg och tvättberget tornar upp sig där hemma innan tvättmaskinen är fixad?

4. Ingen risk för fuskbygge

På Myresjöhus bygger vi sunda hus för flera generationer och är stolta över att vara en av branschens ledare när det gäller felfria leveranser. Våra byggsystem, såväl konstruktioner som lösningar, är granskade av Boverkets SP Certifiering och uppfyller alla gällande byggregler. På så sätt kan du vara säker på att det du ser är det du får - det vill säga en modern, bekväm bostad där du och din familj kan skapa ert drömhem.

5. Ett gott samvete för miljön

En begagnad bostad kan vara en riktig miljöfälla, särskilt om man tittar på detaljer som uppvärmning, vitvaror eller fönster, som ofta är av den äldre varianten och därmed drar mer energi. På Myresjöhus använder vi oss av energieffektiva material rakt igenom. Och vi bygger i trä – det mest miljövänliga byggmaterial som finns.

6. Du får bättre koll på ekonomin

En vanlig missuppfattning är att kostnaderna kommer att rusa iväg när man bygger nytt. Först i och med det lån man oftast tar för att finansiera bostaden, och sedan vidare när man väl har bott in sig och ska börja amortera. Men när du köper bostaden till ett fast pris och dessutom slipper oförutsedda utgifter blir det lättare för dig att planera din ekonomi. Och dessutom är ofta driftskostnaden betydligt lägre i en nyproducerad bostad än i en begagnad. Det blir med andra ord enklare för dig att se exakt vart pengarna kommer gå, vilket ger en tryggare boendeekonomi.

7. Planera din flytt i lugn och ro

För dig som bygger ett nytt hus kan processen stundtals kännas lång, eftersom man inte kan flytta in förrän huset är byggt. Men det finns många fördelar – en av dem är att du har gott om tid på dig att planera flytten från ditt befintliga hem. Att gå igenom det du har samlat på dig genom åren för att sälja, behålla eller köpa på dig nytt till den nya bostaden. Du hinner också bekanta dig med dina nya omgivningar. Så även om det är det nya hemmet som är målet tycker vi absolut att du också ska luta dig tillbaka och njuta av resan dit.

8. Men amorteringskravet, då?

Många oroar sig över det skärpta amorteringskravet. Här är vårt bästa tips att du läser på. Har du inga bolån sedan tidigare så är det enkelt att räkna ut hur mycket du kan låna utan att omfattas av det stärkta amorteringskravet. Just nu erbjuder vår samarbetspartner Nordea dessutom möjlighet till amorteringsfrihet i upp till fem år när du bygger hus med oss på Myresjöhus. Boka ett möte med oss, så berättar vi mer.

Youtube video preview

Följ med hem till våra kunder

Fastighetsmäklaren byggde hus för framtiden

Som tidigare mäklare kunde Fridah Gomér Pettersson se potentialen i ett hus med tidlös stil och rum för framtiden. När paret satte nycklarna i dörren stod de framför ett New England-inspirerat Myresjöhus.

Läs hela artikeln här

Katalogen skickas kostnadsfritt hem till dig inom några dagar

Beställ katalog från Myresjöhus

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.