Där allting började.

Det lilla företaget som började som Myresjö Ångsåg & Snickerifabrik har nära 100 år senare levererat över 95 000 hus till platser över hela landet. Idag är vi en del av OBOS – Nordens största bostadsutvecklare.

Han som satte Myresjö på kartan

Sedan 1927, när företaget startades av Myresjösonen Albert Johansson, har vi hunnit växa till en av Sveriges ledande hustillverkare. Tillverkningen, som började med enbart manuell arbetskraft, är idag en högmodern industri – där kvalitet är lika viktigt som det var när vi startade.

Det första huset

Myresjöhus första huskatalog innehöll åtta typhus, där det första som byggdes kallades för Dalbo. Det gula 1,5-planshuset köptes av Arthur Pettersson från Hjältaryd och levererades med häst och vagn till tomten där huset fortfarande står idag. Som alla hus Myresjöhus byggde vid tiden hade det varken elektricitet, varmvatten eller toalett inomhus. Men däremot var vedspisen en nymodighet som man började se i allt fler hem.

Badrum och joddlarbalkonger

Under 30-talet hann badrummet göra entré och 40-talet gav herrum för cigarrökning. Vi fick ser hur husen växte i storlek igen under 50-talet i takt med att ekonomin återhämtade sig efter kriget. Vi flyttade upp garage från källare till markplan för att göra plats för 60-talets gillestugor. 70-talet förde med sig joddlarbalkonger, 80-talet väckte snickarglädjen till liv och under 90-talet byggde Myresjöhus sitt första hus med ryggåstak. Från år 2000 blev den marina stilen bli allt mer populär och sedan 2010-talet producerar allt fler egen energi med solceller på taket.

Vår gemensamma resa

Varje hus som ritas, byggs och levereras idag är ett resultat av de år vi har funnits. Lärdomarna längs vägen, perioderna vi har gått igenom tillsammans, teknikutvecklingen och trenderna som har hunnit avlösa varandra under tiden. Vi är väldigt förväntansfulla inför åren vi har framför oss – och alla nya hem som de kommer att innehålla.

Hej!

Vi kan hjälpa dig bättre om du berättar för oss i vilken kommun du vill bygga.