Beställ katalog
  • Arkitektur
  • Industriella hus
  • Lantliga hus
  • Moderna hus
  • Sekelskifteshus

Bygga stenhus a la Myresjöhus

Vad drömmer du om när du drömmer om att bygga stenhus? Kanske är det ändå mest utseendet, alltså själva fasaden, du ser framför dig i puts – eller kanske tegel? Då kan du absolut välja ett ”stenhus” från Myresjöhus där stommen fortfarande består av hållbart trä.

Stenhus byggda på ett nutida vis

Att bygga ett stenhus på traditionellt sätt, alltså helt i sten, är inte längre så vanligt här i Sverige. Inte så konstigt kanske, med tanke på kostnaden. Och att bygga helt i betong känns heller inte så rätt ur ett hållbarhetsperspektiv, det är ju trots allt en ändlig resurs, och betonghus tar mycket energi i anspråk vid tillverkningen1. Men som tur är finns ju ett perfekt alternativ: att bygga ett Myresjöhus med fasad i puts eller tegel ger dig den karaktär som ett stenhus innebär. Men du får samtidigt ett hus byggt i förnybart trä, ett bättre val för miljön – och för din plånbok.

Stenhus i modern stil

Så, hur ser dina drömmars stenhus ut? Är det ett stramt funkishus där de rena linjernas skönhet får fritt spelrum passar det förstås perfekt med en fasad i puts. Snyggt, stilrent – och lättskött eftersom det dröjer många, många år innan fasaden behöver putsas om. Men du kan också satsa på tegel för ett lite modernare uttryck. För ja, tegel har fått ett uppsving igen. Inte minst tack vare att det är ett i princip underhållsfritt fasadmaterial med lång livslängd.

Lyxigt lantliga stenhus

Även om dina husdrömmar är mer av det klassiskt lantliga slaget kan en putsad fasad vara just det du söker. Här kan du med fördel inspireras av vackra skånelängor eller ståtliga herrgårdar och skapa ren stenhus-magi. En fasad i puts ger automatiskt ett pampigare intryck.

Ditt stenhus – din stil

Men självklart kan en fasad i puts eller tegel även göra sig fint i andra stilar. Tänk dig till exempel ett industriellt hus med tegelfasad, eller puts på ett hus i sekelskiftesstil. Att bygga ett Myresjöhus handlar om kvalitet, stil – och personlig smak. Därför är det du som sätter stilen, även när du bygger ett stenhus i trä.

Se vad detaljplanen säger om stenhus

Innan du bestämmer dig för hur ditt stenhus i trä ska se ut: tänk på att kolla detaljplanen. I en del områden styr den nämligen hur husens fasad får se ut. Din säljare kan hjälpa dig att ta reda på vad som gäller just i ditt fall.

1 Resultat från forskningsprogrammet E2B2 - Energieffektivt byggande och boende.

Marie Jarl Säljare, Myresjöhus

I brevlådan inom några dagar

Beställ vår katalog

Hej!

Berätta för oss i vilken kommun du vill bygga. Vi kommer anpassa webbplatsen till din valda kommun för att förenkla för dig.